Welkom op Diabetestype1.nl

Diabetestype1.nl is het online platform waar mensen met diabetes type 1 en hun naasten alle feitelijke informatie vinden over diabetes type 1 en lezen over de meest interessante onderzoeken die wereldwijd plaatsvinden. We beschrijven die onderzoeken en plaatsen ze in perspectief, zodat duidelijk wordt wat (het resultaat van) het onderzoek voor jou kan betekenen. Ook is de online community de plek waar je met elkaar in contact komt en ervaringen met elkaar kunt delen via blogs en gesprekken.

Wat vind je op diabetestype1.nl

De community is opgebouwd uit verschillende onderdelen

Onderzoek
Hier lees je waaraan onderzoekers wereldwijd werken op het gebied van diabetes type 1. Begrijpelijk samengevat en in perspectief gezet door onze diabetes type 1-specialisten.

Gesprekken
Bekijk wat anderen bezighoudt en deel jouw eigen mening, kennis en ervaring. Of stel een vraag aan anderen met diabetes type 1.

Blogs
Mensen met diabetes type 1, onderzoekers, zorgverleners en anderen delen hun kijk op diabetes type 1 in hun blogs. Vanuit heel persoonlijke ervaring of juist vanuit een professionele passie.

Bibliotheek
Je vindt hier feiten en praktische info over het dagelijks leven met diabetes type 1. Omdat kennis je helpt om beter om te gaan met je eigen diabetes.

Nieuws
Actuele nieuwsberichten over diabetes type 1, verzameld en uitgelegd door onze experts. Vanuit het perspectief van wat het nieuws voor jou betekent.

Agenda
Compleet overzicht van alle acties, evenementen en info-bijeenkomsten rond diabetes type 1 in heel Nederland.

Deze onderdelen zijn onderverdeeld in zes thema’s: diagnose, behandeling, dagelijks leven, complicaties, genezing en risicofactoren.

Het team van Diabetestype1.nl

Diabetestype1.nl is een initiatief van het Diabetes Fonds in samenwerking met Abbott, Bas van de Goor Foundation, Bosman, Diabeter en Johnson & Johnson.

Graag stel ik ons team aan je voor. Mijn naam is Wanda Catsman, ik ben de Community Manager van Diabetestype1.nl. Maar ik doe het niet alleen. Er werken nog drie enthousiaste professionals voor de community. Ze zetten ieder hun eigen specialiteit in om de community bij te houden en verder te verbeteren. Dit zijn Annemarie, Elise en Pauline. Je herkent ze aan de titel ‘Redacteur’ onder hun naam.

Daarnaast zijn er experts op de community aanwezig, die ons ondersteunen vanuit hun vakgebied.

Vragen proberen we binnen 1 werkdag te beantwoorden. Soms komt het voor dat je vraag iets ingewikkelder is en wij navraag moeten doen, dan kan een antwoord iets langer op zich laten wachten.

Andere leden helpen elkaar graag. Dat is het mooie aan een community. Wij lezen en monitoren alle reacties. Als een lid een onjuistheid plaatst, zullen we dit corrigeren. Onze ervaring is dat de leden onderling erg hulpvaardig zijn en elkaar advies geven of elkaars vragen beantwoorden over diabetes. Jullie zijn bij uitstek de ervaringsdeskundigen!

Laten we daarin wel netjes met elkaar omgaan. Zo blijft de community voor iedereen een plek waar we over diabetes type 1 in gesprek kunnen blijven, waar opbouwende feedback en constructieve bijdragen welkom zijn, en de sfeer goed blijft.

Ben jij benieuwd wie we zijn en hoe de community verder werkt? Klik dan op de volgende linkjes:

Bedankt!