Welkom op Diabetestype1.nl

Diabetestype1.nl is het online platform waar mensen met diabetes type 1 en hun naasten alle feitelijke informatie vinden over diabetes type 1 en lezen over de meest interessante onderzoeken die wereldwijd plaatsvinden. We beschrijven die onderzoeken en plaatsen ze in perspectief, zodat duidelijk wordt wat (het resultaat van) het onderzoek voor jou kan betekenen. Ook is de online community de plek waar je met elkaar in contact komt en ervaringen met elkaar kunt delen via blogs en gesprekken.

Wat vind je op diabetestype1.nl

De community is opgebouwd uit verschillende onderdelen

Onderzoek
Hier lees je waaraan onderzoekers wereldwijd werken op het gebied van diabetes type 1. Begrijpelijk samengevat en in perspectief gezet door onze diabetes type 1-specialisten.

Gesprekken
Bekijk wat anderen bezighoudt en deel jouw eigen mening, kennis en ervaring. Of stel een vraag aan anderen met diabetes type 1.

Blogs
Mensen met diabetes type 1, onderzoekers, zorgverleners en anderen delen hun kijk op diabetes type 1 in hun blogs. Vanuit heel persoonlijke ervaring of juist vanuit een professionele passie.

Bibliotheek
Je vindt hier feiten en praktische info over het dagelijks leven met diabetes type 1. Omdat kennis je helpt om beter om te gaan met je eigen diabetes.

Nieuws
Actuele nieuwsberichten over diabetes type 1, verzameld en uitgelegd door onze experts. Vanuit het perspectief van wat het nieuws voor jou betekent.

Agenda
Compleet overzicht van alle acties, evenementen en info-bijeenkomsten rond diabetes type 1 in heel Nederland.

Ben jij benieuwd wie we zijn en hoe de community verder werkt? Klik dan op de volgende linkjes:

Bedankt!