Veelgestelde vragen

Welkom op diabetestype1.nl! Om je op weg te helpen, vind je hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Neem ook een kijkje in de Spelregels van de community. Veel plezier op diabetestype1.nl, we zien je graag vaak terug!

1. Wat is diabetestype1.nl?

Deze website - die het Diabetes Fonds heeft opgezet - gaat 100% over diabetes type 1. Hiermee bieden we een centrale plek waar je betrouwbare informatie over diabetes type 1 vindt. Bijvoorbeeld over de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe behandelingen. Maar ook een plek om anderen met diabetes type 1 te treffen en ervaringen uit te wisselen.

2. Hoe maak ik een account aan op diabetestype1.nl?

Je kunt je hier aanmelden. Zodra je een profiel hebt aangemaakt kun je actief deelnemen, zelf gesprekken starten, reacties plaatsen en vragen stellen onder onderzoeksartikelen. Door je interesses aan te geven in je profiel, wordt je eens per twee weken op de hoogte gehouden van nieuwe gesprekken, onderzoeken, nieuws en blogs.

3. Hoe start ik een gesprek of plaats ik een reactie?

Zelf een gesprek starten
Zodra je ingelogd bent, kun je een gesprek starten. Vul een titel in en schrijf je bericht. Let erop dat je in de titel duidelijk beschrijft waar jouw gesprek over gaat. Daarna kies je een thema en optioneel één of meer onderwerpen om het item verder te verduidelijken. Als laatste kun je aangeven of je een mail wilt ontvangen als er een reactie op je gesprek komt.

Zelf een reactie plaatsen
Zodra je ingelogd bent kun je reageren op bestaande gesprekken. Dit doe je door iets te schrijven in het reactieveld onderaan het gesprek.

4. Kan ik een gesprek of reactie wijzigen?

Dat kan. Onderaan je gesprek of reactie staat een pennetje. Wanneer je daarop klikt, kun je je tekst aanpassen en opslaan.

5. Hoe verwijder ik een gesprek of reactie?

Zelf kun je een gesprek of reactie niet verwijderen. Wel kun je een gesprek of reactie melden. De moderators krijgen hier een melding van en verwijderen het gesprek of de reactie indien nodig.

6. Wat doet een moderator?

Een moderator is een beheerder en toezichthouder van diabetestype1.nl. Hij of zij zorgt ervoor dat de gesprekken en discussies op het platform in goede banen geleid worden. Een moderator zorgt er ook voor dat de Spelregels in acht worden genomen en verwijdert ongewenste berichten.

7. Hoe zoek ik in het platform?

Ben je op zoek naar specifieke informatie? Ga dan naar de zoekbalk en typ daar de zoektermen in voor jouw zoekopdracht.

8. Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Wanneer je je wachtwoord bent vergeten, vraag je hier een nieuwe aan

9. Help, ik kan niet inloggen!

Problemen met inloggen op diabetestype1.nl? Neem dan contact met ons op via info@diabetestype1.nl. Geef daarbij het volgende aan:

Het is fijn als je een screenshot meestuurt, zodat we precies kunnen achterhalen wat er misgaat.

10. Wat zijn Spelregels?

Spelregels zijn afspraken die gelden voor iedereen die deelneemt aan diabetestype1.nl. Door je te registreren op diabetestype1.nl en een profiel aan te maken, ga je akkoord met de  Spelregels.

11. Wat moet ik doen als ik een bericht of reactie wil rapporteren?

Een bericht rapporteren aan een moderator kan door onder het bericht te klikken op ‘melden’. De moderator krijgt dan een bericht en zal indien nodig maatregelen nemen met als uitgangspunt de afspraken zoals beschreven in de Spelregels

12. Hoe verwijder ik mijn account?

Je kunt op je accountpagina onderaan kiezen voor ‘verwijderen’. Gestarte gesprekken en reacties op gesprekken en artikelen worden niet verwijderd, maar je accountnaam wordt geanonimiseerd.

13. Waarom moet ik een connectie met iemand maken?

Je moet een connectie met iemand maken, om deze persoon een privébericht kunt sturen.

14. Hoe maak ik een connectie?

Je moet een connectie met iemand maken, om deze persoon een privébericht kunt sturen. In de gesprekken staat er bij de naam van een lid dat een gesprek is gestart of een reactie heeft geplaatst de knop “maak connectie”. Door op deze knop te klikken wordt een connectieverzoek verstuurd. De ontvanger kan een connectie accepteren of weigeren. Wanneer de ontvanger het connectieverzoek heeft geaccepteerd kunnen jullie privéberichten naar elkaar sturen.

15. Hoe stuur ik een privébericht?

Om privéberichten te kunnen versturen, moet je eerst een connectie hebben.