diabetes type 1

Wat is diabetestype1.nl

Iedereen die zelf diabetes type 1 heeft of iemand in zijn naaste omgeving is welkom op de website diabetestype1. De site bundelt van alles over diabetes type 1:

  • het laatste nieuws
  • actuele onderzoeken
  • toelichtingen door experts
  • blogs met persoonlijke tips en verhalen
  • het forum ‘Gesprekken’ om meningen en ervaringen te delen met anderen met diabetes type 1
  • mogelijkheid om de inhoud te filteren op basis van eigen interesses

Initiatiefnemer

Diabetes Fonds

De website diabetestype1.nl is een initiatief van het Diabetes Fonds. Het fonds financiert al sinds 1978 het overgrote deel van het wetenschappelijke onderzoek naar diabetes in Nederland. Puur met giften. Met al diverse doorbraken tot gevolg, zoals de basis voor toekomstige genezing van diabetes type 1.

Kleinere giften bij elkaar leiden tot grote resultaten, blijkt uit de bereikte mijlpalen door de inzet van het Diabetes Fonds. Het fonds gelooft dan ook in samenwerking, met particulieren en bedrijven.

Help je ook mee om genezing van diabetes type 1 dichterbij te brengen?

Help mee als particulier
Help mee als bedrijf

Waarom bestaat diabetestype1.nl?

Het Diabetes Fonds heeft een peiling gehouden onder een grote groep mensen met diabetes type 1. Daaruit bleek hun behoefte aan een centrale, onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. Een plek waar onderzoeken naar nieuwe behandelingen en genezing van diabetes type 1 eerlijk in perspectief worden gezet. Met bovendien de mogelijkheid voor mensen met diabetes type 1 en hun naasten om onderling contact te hebben en ervaringen te delen.


Onze partners

Om diabetestype1.nl mogelijk te maken, werken we samen met zowel inhoudelijke als commerciële partners. Ze staan hieronder genoemd. Overigens hebben de commerciële partners geen invloed op de inhoud van deze website.

Bas van der Goor Foundation

De missie van de Bas van der Goor Foundation is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en beweging. Optimisme, inspiratie en uitdaging zijn de kernwoorden van de manier waarop de stichting mensen met diabetes en hun sociale omgeving informeert. De stichting informeert haar doelgroep over de positieve effecten van sport en beweging op een leven met diabetes en inspireert tot een sportief leven met diabetes.

Diabeter

Diabeter is een gespecialiseerde behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes. Ze hebben ruim 1.700 jonge mensen onder behandeling. De vestigingen van Diabeter - in Rotterdam, Deventer, Veldhoven, Groningen en Schiphol zijn huiselijk ingericht, zodat bezoekers zich er snel thuis voelen. Optimale diabeteszorg staat bij Diabeter centraal. Dit realiseren ze door persoonlijke zorg en aandacht te combineren met de nieuwste technologieën.

Abbott

Bij Abbott vinden ze dat mensen met diabetes de vrijheid zouden moeten hebben om te genieten van een actief leven. Daarom ontwikkelen ze veilige, accurate en makkelijk te gebruiken producten die bovendien artsen voorzien van data die hen helpen de juiste behandeling te bepalen. Ze hebben de manier waarop mensen hun glucose meten drastisch veranderd met hun nieuwe Flash Glucose Monitoring technologie waarbij routinematig vingerprikken tot het verleden behoort.

Bosman

Diabetes heeft een grote impact op het dagelijks leven. Met de juiste hulpmiddelen en deskundig advies kunnen mensen met diabetes de draad weer oppakken. Bosman helpt daarbij. Bosman levert medische hulpmiddelen, ondersteuning en advies aan mensen met diabetes. En aan zorginstellingen en professionals. Bosman zet zich in om ervoor te zorgen dat mensen met diabetes type 1 de best mogelijke zorg krijgen.

Mediq Direct Diabetes

Mediq Direct Diabetes is de partner in diabeteszorg op het gebied van insuline, diabeteshulpmiddelen en accessoires. Mediq Direct Diabetes is al meer dan 15 jaar de grootste onafhankelijke leverancier. Voor het bestellen van diabeteshulpmiddelen, het vergelijken van verschillende producten en kennis over het gebruik van een insulinepen, insulinepomp of glucosemeter, bij Mediq Direct Diabetes helpen ze je verder.

Novo Nordisk B.V.

Novo Nordisk is een Deens bedrijf dat zich al bijna een eeuw toelegt op de behandeling van en de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2. We doen blijvend en grootschalig onderzoek en ontwikkelen nieuwe therapieën, om het leven van mensen die deze chronische aandoening hebben te verbeteren. Het doel waar alle medewerkers van Novo Nordisk zich dagelijks voor inzetten is even duidelijk als uitdagend; diabetes voorgoed de wereld uit helpen. Tot het zover is werken wij, met diezelfde inzet, continu aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die moeten leven met diabetes

Roche Diabetes Care

Roche Diabetes Care is ontwikkelaar, producent en leverancier van hulpmiddelen en programma’s voor de diabetesbehandeling bestaande uit Accu-Chek diabeteshulpmiddelen (insulinepompen en diabetes testmaterialen) en educatieprogramma’s voor de nodige kennis over diabetesbehandeling, het juiste gebruik van de diabeteshulpmiddelen en het inzicht in de eigen bloedglucose waarden (datamanagement) om de behandeling daarop af te stemmen. Ook biedt Roche Diabetes Care de juiste hulp en ondersteuning vanuit customer care om zo mensen met diabetes de controle over hun diabetes en de regie over hun leven met diabetes te geven en te behouden. Roche Diabetes Care begrijpt diabetes.


Het team

Dagelijks werken enthousiaste professionals aan de inhoud en het verbeteren van diabetestype1.nl. Ze zetten ieder hun eigen specialiteit in om de website bij te houden en verder te verbeteren.

<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.shared.employee.employee_avatar_alt, employee: Wanda Catsman">Employee Avatar Alt</span>

Wanda Catsman

Communitymanager
Ik ben eindverantwoordelijk voor het algehele reilen en zeilen van diabetestype1.nl. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin. Ik ben dol op wandelen en schrijf hier graag over. Ik kijk er naar uit om samen met jullie en mijn collega’s een mooie en levendige community te bouwen.
<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.shared.employee.employee_avatar_alt, employee: Annemarie Penders">Employee Avatar Alt</span>

Annemarie Penders

Specialist kennis en innovatie
Ik heb diabetes type 1 van dichtbij meegemaakt. Ook heb ik hier tijdens mijn studie onderzoek naar gedaan. In mijn rol als kennisspecialist denk ik na over de onderwerpen en schrijf ik artikelen. Naast mijn werk ren ik hard en heb ik 2 marathons gelopen.
<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.shared.employee.employee_avatar_alt, employee: Elise van Rooij">Employee Avatar Alt</span>

Elise van Rooij

Content Specialist
Diabetes type 1 komt in mijn familie veel voor, daarom vind ik onderzoek naar diabetes belangrijk en interessant. Ik schrijf over wetenschap in toegankelijke taal, waarbij ik de hoofdzaken eruit pik. Zodat lezers snel en gemakkelijk op de hoogte blijven van onderzoek.
<span class="translation_missing" title="translation missing: nl.shared.employee.employee_avatar_alt, employee: Donja de Ronde">Employee Avatar Alt</span>

Donja de Ronde

Stagiair
Als student Communication and Multimedia Design hoop ik in mijn stageperiode bij het Diabetesfonds mijn steentje te kunnen bijdragen aan o.a. onderzoek en de community. Er werd bij mij diabetes type 1 vastgesteld toen ik net 1,5 jaar oud was. Ik kijk er naar uit mijn eigen ervaringen en kennis te delen.