Meedoen aan onderzoek als proefpersoon

Regelmatig zoeken wetenschappers proefpersonen met diabetes type 1 voor hun onderzoek. Of ze zoeken deelnemers voor een panel of enquête. Hier vind je enkele oproepen voor onderzoek.

Soms heb je direct zelf baat bij een onderzoek, maar vaak ook niet. Dan doe je het puur om mee te helpen aan toekomstige betere behandelingen. Hieronder zie je enkele oproepen voor onderzoek. Meer info en aanmelden doe je verder rechtstreeks bij de onderzoekers.

Proefpersonen of deelnemers met diabetes type 1 gezocht

  • Het Radboudumc zoekt proefpersonen voor een onderzoek naar het effect van hypo’s op het hart en het afweersysteem. Meer info vind je hier op hun website.
  • Gezocht: Een enthousiast gezin dat mee zou willen werken aan een afstudeeronderzoek dat gericht is op diabetes type 1 en het gezinssysteem. De onderzoeker van dit afstudeeronderzoek is studente van de hbo-opleiding 'Ecologische pedagogiek' en studeert af bij 4kids2tell. Voor haar onderzoek is zij op zoek naar een enthousiast gezin, waarvan 1 kind in de puberleeftijd van 12-18 jaar, diabetes mellitus type 1 heeft. Voor haar onderzoek zou zij met ieder gezinslid (Ouders, kind, eventuele broertjes en zusjes) in gesprek willen gaan en onder begeleiding van een deskundige een familie-opstelling willen doen met het gezin. Mocht u meer informatie willen, hiervoor open staan of iemand kennen die hiervoor open staat, neem dan contact op met danielle.rowaan@student.hu.nl

  • Patiënten met type 1 diabetes voor onderzoek (man, 18-40 jaar, niet rokend) De afdeling Nierziekten van het Amsterdam UMC, locatie AMC, zoekt patiënten met type 1 diabetes voor een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van zout op het lichaam en het risico op hoge bloeddruk. Bij deelname zult u twee diëten (van elk 2 weken) met een vaststaand zoutgehalte volgen, en een aantal keer het AMC bezoeken voor onderzoeken. Uw HbA1c waarde moet onder de 10.0% (86 mmol/mol) zitten (in de periode van 6 maanden voor de studie). Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u een financiële vergoeding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Drs. E.F.E. Wenstedt, arts-onderzoeker, e.f.wenstedt@amc.uva.nl

  • Mensen met diabetes die hun mentale fitheid willen verbeteren voor het testen van de app MyDiaMate, door Amsterdam UMC. De app biedt tips, informatie en oefeningen op het gebied van ontspanning, stemming en energie. > Bekijk de flyer met de oproep
  • Voor een onderzoek in het Radboudumc: Mensen met diabetes type 1 tussen de 18 en 75 jaar die hun hypo’s niet goed voelen aankomen, voor een onderzoek naar het effect van medicatie (SGLT-2 remmer) op een verminderde gevoeligheid voor hypo's. Bekijk hier de oproep van de onderzoekers.

Meer weten over hoe een onderzoek naar een nieuw medicijn of nieuwe behandeling gaat, en wat woorden als placebo en dubbelblind betekenen? Bekijk het artikel 'Onderzoek: in stappen van lab naar mens'.


Vragen naar aanleiding van dit artikel (0)


Stel een vraag

Gesprekken over dit artikel (1)


Proefpersonen of deelnemers met diabetes type 1 gezocht

Thema: Behandeling
laaste update: ongeveer 2 maanden geleden

Start gesprek

Gerelateerde onderzoeksartikelen

02 januari 2017

Glucagon via de neus biedt voordelen

IBM Watson.jpg
31 augustus 2018

Met een supercomputer diabetes verslaan

down20161223-9155-1h19kie.jpg
13 december 2016

Vergoeding van de FreeStyle Libre: waar staan we nu?