kunstalvleesklier ook in proef met CZ.jpg

Kunstalvleesklier nu ook in project samen met verzekeraar CZ

In augustus is zorgverzekeraar CZ een samenwerking aangegaan met Inreda. Dat betekent dat 25 volwassenen met diabetes type 1 de kunstalvleesklier gaan gebruiken, verspreid over vijf ziekenhuizen.

De kunstalvleesklier van Inreda wordt steeds verder getest in de praktijk! Momenteel loopt al een project samen met zorgverzekeraar Menzis, en nu volgt verzekeraar CZ in een tweede samenwerkingsproject met Inreda. Dat maakte Inreda onlangs bekend in de september-editie van hun nieuwsbrief.

Vijf ziekenhuizen

In totaal doen 25 volwassenen met diabetes type 1 mee aan de proef. De eerste zijn inmiddels gestart met de kunstalvleesklier, zij zijn in behandeling bij ziekenhuis Zuyderland in Heerlen. Verder doen mee de ziekenhuizen Elkerliek (Helmond), Haga (Den Haag), Erasmus MC (Rotterdam) en Elizabeth Twee Steden (Tilburg). Eind 2021 zullen alle 25 mensen zijn begonnen.

Doel van dit project

Het doel van deze samenwerking met CZ is om helder te krijgen wat de gevolgen zijn van de kunstalvleesklier voor het zorgpad in de ziekenhuizen. Met andere woorden: welke zorg kan worden overgenomen door het gebruik van de kunstalvleesklier, en hoe gaat de zorg er dan uitzien?

Evenals bij het project dat Inreda uitvoert met Menzis, worden de CZ-verzekerde patiënten doorverwezen door hun behandelend arts. Daar heeft Inreda dus geen invloed op.

Los van aanstaand groot onderzoek vanuit UMCU

Naast deze twee projecten met zorgverzekeraars, gaat volgend jaar een groot onderzoek van start vanuit verschillende ziekenhuizen, onder leiding van het UMC Utrecht (UMCU) en gefinancierd door Zorginstituut Nederland, zie dit eerdere nieuwsbericht.

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Beeld: Inreda Diabetic


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

Diabetestype1 - Nationaal Icoon 2019.jpg
24 september 2019

Robin Koops van Inreda met kunstalvleesklier uitgeroepen tot Nationaal Icoon

down20161223-9155-nvbm8x.jpg
29 september 2016

Kunstalvleesklier goedgekeurd in Amerika

down20170329-12922-afu6kj.JPG
31 maart 2017

Kunstalvleesklier veilig voor gebruik thuis