people-2569234_1920.jpg

Wereld Diabetes Dag 2019: Alles op een rij

Dit jaar gebeurt er meer dan ooit op en rond Wereld Diabetes Dag 2019. De dag is in 1991 in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie en de Internationale Diabetesfederatie. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal fenomeen.

Hier een paar van de hoogtepunten:

Wie zet jij in het zonnetje op Wereld Diabetes Dag?

Donderdag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Het Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland zetten die dag iedereen die met diabetes te maken heeft in het zonnetje. In het bijzonder: kinderen en hun omgeving. Dit omdat diabetes - naast astma - de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen is. Terwijl diabetes vaak wordt onderschat. Samen met Siemon Abel worden deze onzichtbare verhalen zichtbaar gemaakt.

Wil jij ook iemand bedanken voor zijn steun? Of wil je iemand met diabetes in het zonnetje zetten?

Knop WDD.jpg


Livestream

Het begint al op 12 november met een livestream van onze communityleden @Loes en Mariëlle Seegers. Beiden zijn auteurs van boeken over diabetes. Vanaf 19.30 gaan zij live op de Facebook-pagina FreeStyleDiabtesNl. Heb je vragen? 

Bijeenkomst

evenbijpratenzwolle-1.jpg

Op 13 november gaat het verder met een Diabetes Type 1 bijeenkomst. Ons nationaal icoon Robin Koops en psycholoog Giesje Nefs praten je bij over de laatste ontwikkelingen en de feestelijke bekendmaking van de winnaar(s) van Het Beste Diabetesidee.

Televisie

sybrand-en-martine.jpg

Dan is de Wereld Diabetes Dag zelf aangebroken. Om 17.10 uur op NPO1 staat Tijd voor Max volledig in het teken van diabetes. Te gast zijn onder anderen actrice Loes Haverkort, haar man heeft diabetes, en werktuigbouwkundige Robin Koops, uitvinder van de kunstalvleesklier. Ook zal Bep haar verhaal vertellen. Zij is een van de eersten die de kunstalvleesklier van Robin Koops uit mocht testen: vrijwel direct kon ze weer bijna alles eten en drinken, zonder een hypo te krijgen. Ze kon weer met haar man naar de markt en hoefde niet naar het ziekenhuis. Bep kon vrijwel alles weer doen wat ze kon vóór ze diabetes kreeg.

Kijk de uitzending terug

Podcast

Net voor Wereld Diabetes Dag heeft communitylid Yorick Simon een pilotaflevering van zijn podcast 'High on insulin' gepubliceerd. Heb je feedback dan kun je hem dat hier laten weten

Symposium

JDRF en de Bas van de Goor Foundation organiseren een symposium over sport. De kans is groot dat je veel vragen hebt over sport en diabetes. Hoewel sporten leuk is, vind je het misschien toch soms lastig om te starten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: angst voor hypo’s, vragen over wat wel of niet te eten, de invloed van cardio  of krachttraining en met welke bloedglucosewaarde te starten met sporten. Tijdens de informatieavond praten experts je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen met type 1 diabetes en geven zij praktische tips. Op deze pagina vind je meer informatie. 

Thriller

10001000p433EDNmainimg-Zoeter-dan-wraak_boekcover1.jpg

Tien Nederlandse thrillerauteurs slepen hun pennen en schreven tien bloedstollende thrillerverhalen om met hun bundel ‘Zoeter dan wraak’ aandacht te vragen voor diabetes.

De boekpresentatie is op zaterdag 16 november tijdens een lezing over het hoe en wat van diabetes in Bibliotheek Stadkamer Centrum in Zwolle. Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur.  Kinderboek

diabetes-kinderboek.jpg

In Vlaanderen wordt er op Wereld Diabetes Dag een nieuw kinderboek gelanceerd. 700 exemplaren worden gratis verspreid in ziekenhuizen in België. Meer informatie.
 

Kortingsactie

Diabetesvereniging Nederland  DVN  - Voluit leven met diabetes.png

Diabetesvereniging Nederland heeft een kortingsactie van 50% op Wereld Diabetes Dag. Kijk hier of het wat voor jou isHeb je aanvullingen? Laat het ons weten! We zullen de pagina updaten met nieuwe informatie.

Wereld Diabetesdag 2016: Blog van Annelieke Overbeek


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

26 maart 2020

Diabetes UNITED webinar 1: wat betekent corona voor mensen met diabetes type 1?

02 april 2020

Diabetes UNITED webinar 2: over diabetes type 1 en ziek zijn

Coronavirus en diabetes type1.jpg
13 maart 2020

Het nieuwe coronavirus en diabetes: 7 vragen en antwoorden