Milan in campagne Diabetes Fonds.jpg

Campagne Diabetes Fonds over impact diabetes type 1

Op 11 september gaat een campagne van het Diabetes Fonds van start die aandacht vraagt voor de impact van diabetes type 1. In deze fondsenwervende campagne is ook aandacht voor de kunstalvleesklier.

‘Diabetes, daar valt toch prima mee te leven?’ Dat krijgen mensen met diabetes type 1 nogal eens terug. Mensen die diabetes niet kennen, onderschatten het enorm en dat kan frustrerend of ronduit lastig zijn. Het Diabetes Fonds krijgt dan ook geregeld het verzoek om daar wat aan te doen.

Verborgen impact

Vanaf 11 september vraagt het Diabetes Fonds met een grote campagne aandacht voor de enorme, vaak verborgen, impact die diabetes heeft op tienduizenden families in Nederland.

In dagbladen en online media deelt het fonds drie persoonlijke verhalen:

  • van Milan (7), zoon van Simone die op deze community blogt als ‘Suikerkontje’,
  • van Anton, die je hier ook geregeld tegenkomt in gesprekken,
  • van Ellen, die je misschien ook kent van een blog.

Fondsenwervend

De campagne vraagt aandacht voor diabetes maar vooral ook om steun voor oplossingen. Natuurlijk voor onderzoek naar genezing, maar in de tussentijds voor hulpmiddelen die de kwaliteit van leven flink verbeteren, zoals de kunstalvleesklier die Robin Koops ontwikkelt.

Met extra steun vanuit de campagne hoopt het Diabetes Fonds de kunstalvleesklier sneller naar de praktijk te krijgen. Dus een campagne voor begrip én geld voor oplossingen. Om die reden laten de verhalen de moeilijk kant van diabetes zien.

40 jaar Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds bestaat 40 jaar. Dat is geen reden voor een feestje, want diabetes heeft nog steeds té veel impact op té veel mensen. Vandaar de campagne. Dankzij 40 jaar onderzoek is er wel al een wereld van verschil tussen toen en nu, of zelfs tussen 15 jaar geleden en nu. Dat is mede gelukt door de inzet van veel vrijwilligers en donateurs, die het Diabetes Fonds van harte bedankt.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

Frank Snoek prijs.jpg
11 juni 2019

Belangrijke Amerikaanse prijs voor diabetespsycholoog Frank Snoek

25 april 2019

Campagne van start over de impact van diabetes

Bewust hogere bloedsuiker op werk.jpg
26 februari 2019

Expres hogere bloedsuikers op werk om hypo’s te voorkomen