New York Mini Marathon.jpg

New York Marathon: maar dan in Rotterdam​

Op de plek in Rotterdam waar ooit de oceaanstomers naar de Nieuwe Wereld vertrokken, organiseert het Diabetes Fonds op zaterdag 6 oktober een miniversie van ’s werelds beroemdste hardloopevenement: de New York Marathon. Doel: aandacht vragen voor diabetes en geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing ervan. 

Voor één dag verandert 6 oktober de havenstad in een marathonparcours van Amerikaanse allure. Deelnemers wanen zich in de ‘Big Apple’ terwijl ze langs wolkenkrabbers, tussen knalgele taxi's en in de schaduw van Hotel New York een afstand van 4.2, 10.5 of 21 kilometer afleggen. “Ze lopen voor zichzelf, maar vooral voor een ander”, legt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds uit: “Alle opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes.”

Meer geld nodig

Diabetes is met een nog steeds toenemend aantal van 1,2 miljoen mensen één van de meest voorkomende chronische ziekten in ons land. In de afgelopen veertig jaar heeft het Diabetes Fonds zich ingezet voor talloze innovatieve doorbraken: van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. De behandeling van diabetes is daarnaast enorm verbeterd, complicaties zijn beperkter en de kwaliteit van leven voor mensen met suikerziekte is toegenomen. Dessing: “Hoewel genezing in 1978 nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam, een race waarvan 1,2 miljoen mensen niet weten of ze de finish halen.” 

Aanmelden of sponsor worden kan via www.newyorkminimarathon.nl 

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

23 april 2020

Diabetes UNITED webinar 4: over diabetes type 1 en bewegen in coronatijden

Coronavaccinatie bij diabetes type 1.jpg
21 januari 2021

Diabetes type 1 en het coronavaccin – wie, wanneer, veiligheid?

Emotionele problemen bij jongeren met diabetes.jpg
19 januari 2021

Zicht op emotionele problemen bij jongeren met diabetes type 1