zorgeloos met diabetes naar school partner.jpg

Samenwerking met Stichting Zorgeloos met diabetes naar school

We mogen een nieuwe kennispartner verwelkomen op diabetestype1.nl: Stichting Zorgeloos met diabetes naar school.

Ieder kind zou zorgeloos naar school moeten kunnen gaan. Voor kinderen met diabetes type 1 is dat in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is ruim twee jaar geleden de stichting Zorgeloos met diabetes naar school opgericht. 

Praktische handvatten

De Stichting Zorgeloos met diabetes naar school biedt praktische handvatten voor goede diabeteszorg op school. Dit doet de stichting door leerlingen, ouders en scholen te informeren en adviseren over de verschillende opties en mogelijkheden in de klas. Vanuit gedegen onderzoek, praktijkervaringen en binnen een passend wettelijk kader. 

Derde kennispartner

De stichting is vanaf nu kennispartner van de community diabetestype1.nl. Dat betekent dat de stichting op deze website meer informatie zal verzorgen over school en diabetes, en kan reageren op vragen van ouders. 

Lydia Braakman, oprichter van Zorgeloos met diabetes naar school: ‘Mooi dat wij vanuit onze expertise een bijdrage mogen leveren aan deze snel groeiende type 1 community. De plek waar alles voor gezinnen met type 1 bij elkaar komt!’

Stichting Zorgeloos met diabetes naar school is de derde kennispartner die is aangehaakt op diabetestype1.nl, na de Bas van de Goor Foundation en Diabeter vorig jaar.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

Petitie Zorgeloos web.jpg
26 juni 2018

Vandaag petitie bij Tweede Kamer voor diabeteszorg op school

Bedtijden tieners belangrijk.jpg
29 mei 2018

Regelmatige bedtijden tieners belangrijker dan aantal slaapuren

Vaccin Diamyd veilig-min.jpg
15 mei 2018

Met simpele maatregelen diabeteszorg op school goed te regelen