Stichting Kinderdiabetes Zeeland gaat landelijk

Stichting Kinderdiabetes Zeeland heeft afgelopen zaterdag tijdens een leerzame bijeenkomst in Utrecht aangekondigd dat ze zich landelijk gaan organiseren. En, ze hebben Paskal Jakobsen (zanger van BLØF) als ambassadeur aan zich weten te verbinden.

Stichting Kinderdiabetes Zeeland is in 2010 opgericht door Barry Rademaker, vader van een zoon met diabetes type 1, zijn schoonvader Adri Salomé, Eric Sulkers en Ed Vader. De stichting organiseert activiteiten voor kinderen met diabetes type 1 en hun ouders en ze willen de kennis rondom diabetes vergroten.

Zoals afgelopen zaterdag goed zichtbaar was tijdens hun bijeenkomst in Utrecht. Actrice Izaira Kersten, zelf diabetes type 1, opende de middag. Robin Koops vertelde over de ontwikkeling naar de kunstalvleesklier en Marina van der Wal, auteur van Het Enige Echte Puberopvoedboek, gaf tips aan pubers én ouders hoe je nu eigenlijk het beste met elkaar om kunt gaan. Dit gaf stof tot nadenken! 

Diabetes type 1 in beeld

Na de pauze, waar de ruim 400 bezoekers informatie konden halen bij stands van o.a. het Diabetes Fonds, Stichting Zorgeloos met diabetes naar School, Mediq en Eli Lilly, werd de documentaire Suikerlijers vertoond. Op een heftige en indringende manier brengt Charlotte Hoogakker de impact van diabetes type 1, de hypo's en hypers, van verschillende jongeren met diabetes type 1 in beeld.

Van Zeeland naar Nederland

De afgelopen zes jaar heeft Stichting Kinderdiabetes Zeeland mooie activiteiten georganiseerd en op veel kindergezichten een grote lach getoverd. De stichting heeft veel vrijwilligers aan zich weten te binden. De groei en vraag naar activiteiten heeft ze ertoe doen besluiten om zich landelijk te gaan organiseren. Naast Zeeland gaan ze zich eerst richten op de provincie Utrecht. 

Meer informatie over de stichting en hun activiteiten vind je op:
www.stichtingkinderdiabetes.nl 

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Foto: Joyce Walters


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

hyper en het puberbrein.jpg
07 juli 2020

Hypers beïnvloeden het kortetermijngeheugen van jongeren

07 mei 2020

Diabetes UNITED webinar 5: over diabetes type 1 en basisschool in coronatijden

Diagnosemagazine commweb.jpg
07 april 2020

Diagnosemagazine voor jonge mensen met diabetes type 1 is klaar