Artikel De Diabetesschoen.jpg

Nieuwe, betaalbare schoenen voor beginnende voetproblemen bij diabetes

Ongeveer 25% van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen. Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen, maar vaak ook erg duur. Daarom ontwikkelden het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen.

Voetproblemen bij diabetes

Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen bij diabetes, zoals de diabetische voet. Bij een diabetische voet heb je minder gevoel in je voeten. Hierdoor kun je wondjes te laat opmerken. Ook kan de doorbloeding in je voeten verslechteren door diabetes, wondjes herstellen hierdoor langzamer. Andere dingen die je merkt van een diabetische voet zijn koude voeten, tintelende voeten, pijnscheuten, verkleuringen aan tenen en voet of rode, gezwollen voet (bij de Charcot voet).

  Het is belangrijk om je voeten regelmatig te laten controleren, zodat je met de juiste voetverzorging complicaties kunt voorkomen. Daarnaast is ook belangrijk om goede schoenen aan te schaffen. Op deze pagina vind je tips over hoe je goede schoenen kiest.

  De Diabetesschoen

  Logo Diabetesschoen rood klein.png

  Een goede diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten. Deze zijn echter vaak heel erg duur en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Daarom namen Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten samen het initiatief voor een betaalbare schoenenlijn voor mensen met diabetes. De Diabetesschoen heeft geen winstoogmerk. Maatschappelijke impact maken is voor beide partijen de drijfveer om de schoenencollectie op de markt te brengen. 

  De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten. Diverse experts en ervaringsdeskundigen zijn betrokken om de kwaliteit van de schoenen te garanderen.

  Van ieder verkocht paar van De Diabetesschoen gaat vijf euro naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds besteedt dit aan onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties.

  In gesprek met 

  Heb je vragen over voetproblemen, de diabetesschoenen of wil je jouw ervaringen delen? In dit gesprek beantwoordt een van de podotherapeuten van RondOm podotherapeuten jouw vraag.


  Gesprekken over dit artikel (2)


  Betaalbare schoenen

  Thema: Complicaties
  laaste update: 9 maanden geleden

  Betaalbare Diabetes Schoen

  Thema: Complicaties
  laaste update: meer dan een jaar geleden

  Start gesprek

  Gerelateerde nieuwsberichten

  Beknelde zenuw in voet.jpg
  06 november 2020

  Rol van beknelde zenuwen bij diabetische voet - en mogelijke behandeling

  down20161209-21233-zcbwiy.jpg
  02 augustus 2016

  Voetproblemen beter voorspellen

  down20170111-30508-8vkjwq.jpg
  10 januari 2017

  Vroege herkenning van voetproblemen