FreeStyle Libre 3 heeft CE-markering en kan op de markt komen

Redactie van diabetestype1.nl • 30 September 2020
FreeStyle Libre 3 heeft CE-markering.jpg

Fabrikant Abbott kondigde een nieuw model aan van de FreeStyle Libre (FSL), een glucosesensor die je op de arm draagt. Dit model 3 is geen flash glucosemeter meer, maar een real time continue glucosemeter – voor dezelfde prijs, aldus Abbott.

Terwijl in Nederland veel mensen gebruikmaken van de FreeStyle Libre 1, heeft nu versie 3 de CE-markering gekregen, meldde Abbott deze week. De fabrikant zegt dat ze de FSL 3 de komende maanden gaan introduceren in Europa.

Kleiner en dunner

Abbott noemt de volgende kenmerken van de FSL 3-sensor:

  • Hij geeft automatisch real-time glucosewaarden, met optioneel alarm op de smartphone. Daarmee is het een continue glucosemeter (CGM) geworden, en geen flash glucosemeter meer (FSL).
  • Hij is kleiner en dunner dan de eerdere modellen, ongeveer de afmeting van twee US-penny’s op elkaar (oftewel twee 2-eurocentmunten).
  • Hij blijft 14 dagen nauwkeurig werken.

CGM voor de prijs van flash glucosemeter

De FSL 3 kost hetzelfde als de eerdere modellen, al is hij dus nu een continue meter. Hij is ook kleiner. Dat komt waarschijnlijk doordat hij geen NFC-chip meer heeft, en van binnen eigenlijk een FSL 2 is.

De FSL 2 is in Nederland niet op de markt gekomen. Het is nog niet bekend of en wanneer dit derde model wel in ons land beschikbaar komt.

Foto: Abbott

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!