In de krant: zo bouwde Robin Koops de kunstalvleesklier

Redactie van diabetestype1.nl • 20 April 2019
Robin met kunstalvleesklier.jpg

Vandaag besteedt de Volkskrant uitgebreid aandacht aan Robin Koops, die de kunstalvleesklier uitvond toen hij zelf diabetes type 1 kreeg. Het Diabetes Fonds is nauw betrokken bij dit project en vraagt hulp om het apparaat versneld op de markt te krijgen.

Werktuigbouwkundige Robin Koops (52) is van nature praktisch ingesteld. Toen hij diabetes type 1 kreeg, merkte hij al snel hoe lastig het is om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dat moet toch beter kunnen, vond hij, en aan de keukentafel bedacht hij een kunstalvleesklier op basis van insuline en glucagon. Zoals een echte kunstalvleesklier het ook doet. Samen met twee vrienden bouwde hij een eerste exemplaar.

In de Volkskrant staat een prachtig interview met Robin Koops, waarin je leest hoe hij zijn plannen doorzette, in voor- en tegenspoed. Nu, vijftien jaar later, is het apparaat bijna klaar om op de markt te komen en duizenden mensen met diabetes te bevrijden van het dagelijkse prikken, meten, spuiten, eten.

Meer weten over de kunstalvleesklier?

Het Diabetes Fonds is nauw betrokken bij deze fase van de ontwikkeling van de kunstalvleesklier, en voert sinds vorig jaar een campagne om het apparaat versneld beschikbaar te maken voor mensen met diabetes. > Help ook mee en zorg ervoor dat de kunstalvleesklier er sneller komt!

> Lees hier meer uitleg over de kunstalvleesklier.

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Gesprekken over dit artikel