Vanaf nu is FreeStyle Libre via andere webshops te bestellen

Redactie van diabetestype1.nl • 7 januari 2019
FSL op maat voor site.jpg

Mensen die de FreeStyle Libre (FSL) vergoed krijgen, kunnen hem voortaan rechtstreeks bestellen bij Bosman, Boeren Medical, OneMed Apotheekservice, De Diabeteswinkel en Diabstore. 

Recentste update: 17 januari 2019

De fabrikant van de flash glucosemeter FreeStyle Libre (FSL) heeft een eerste distributieovereenkomst gesloten, met OneMed. Dat maakten OneMed en Abbott begin januari bekend.

Dat houdt in dat mensen die de FSL vergoed krijgen met ingang van 2019, de sensoren rechtstreeks kunnen bestellen bij hulpmiddelenleveranciers van OneMed. Onder OneMed vallen Bosman, Boeren Medical, OneMed Apotheekservice, De Diabeteswinkel en Diabstore. Vanaf begin februari komt daar ook Mediq Direct Diabetes bij.

Klanten van deze leveranciers hoeven de kosten dan niet meer voor te schieten en later zelf te declareren bij hun zorgverzekeraar. OneMed gaat op korte termijn de overeenkomsten met alle zorgverzekeraars afsluiten en de declaraties voor FreeStyle Libre verzorgen.

Vergoeding FSL blijft gelijk

De vergoedingscriteria voor de FreeStyle Libre zijn nog onveranderd:

  • kinderen (van 4 – 18 jaar) met diabetes type 1;
  • volwassenen met diabetes type 1 van wie de bloedglucosewaarden slecht zijn in te stellen (64 mmol/mol of hoger);
  • zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2;
  • vrouwen met diabetes type 1 en 2 die een zwangerschapswens hebben.

Denk je in aanmerking te komen voor vergoeding van FreeStyle Libre, neem dan contact op met je diabetesbehandelaar/-verpleegkundige.

Bron: OneMed en JDRF

Lees ook: Alles over de FreeStyle Libre sensor (FSL)

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!