FSL met scanner.jpg

Vergoeding FreeStyle Libre in combinatie met insulinepomp met RT-CGM functie

Bij Diabetesvereniging Nederland (DVN) kwamen klachten binnen van mensen die werden afgewezen voor een vergoeding omdat zij de FreeStyle Libre (FSL) in combinatie met een insulinepomp met RT-CGM-functie gebruiken. Daar komt nu verandering in.

Eerder dit jaar werd bekend dat mensen met diabetes onder bepaalde voorwaarden de flash glucosemeter FreeStyle Libre (FSL) vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

Alleen was er onduidelijkheid over de vergoeding van de FSL voor mensen die een insulinepomp hebben met mogelijkheid tot koppeling met een continue glucosemeter (RT-CGM-functie).

De misverstanden zijn nu opgehelderd: mensen met diabetes die een combinatie van een insulinepomp met RT-CGM functie en de FSL gebruiken, kunnen ook aanspraak maken op een vergoeding van de FSL mits zij aan de andere voorwaarden voldoen.

Meer duidelijkheid over vergoeding

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft de voorwaarden voor het aanvragen van de vergoeding van de FSL aangepast, na overleg met DVN, zorgverleners, zorgverzekeraars en Zorginstituut Nederland (ZIN) op initiatief van de Nederlandse Diabetesfederatie.

Een nieuw addendum (een ‘beslisboom’) van ZIN maakt duidelijk wanneer iemand aanspraak maakt op vergoeding van de FSL. Hierin is ook de insulinepomp met RT-CGM functie opgenomen.

Vergoeding afgewezen?

Gebruik jij de FSL in combinatie met een insulinepomp met RT-CGM-functie, voldoe jij aan alle voorwaarden maar ben je afgewezen voor een vergoeding? Dan neemt jouw zorgverzekeraar binnenkort contact met je op.

Bron: nieuwsberichten DVN en Nederlandse Diabetesfederatie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

Petitie aangeboden in Tweede Kamer.jpg
04 juni 2019

Petitie voor sensorvergoeding aangeboden aan de Tweede Kamer

FSL bruikbaar alternatief.jpg
25 april 2019

FreeStyle Libre waardevol hulpmiddel voor mensen met diabetes

FSL met scanner.jpg
02 oktober 2018

Abbott kondigt nieuwe FreeStyle Libre 2 aan