OO2_MODY shutterstock_132941990.jpg

CE-markering voor MiniMed 670G insulinepomp

Medtronic heeft CE-markering gekregen voor het MiniMed 670G systeem voor mensen met diabetes type 1 van 7 jaar en ouder. 

Stabiele bloedsuikerwaarden, tussen de 3,9 en 10 mmol/L (streefbereik), zijn voor mensen met diabetes type 1 belangrijk. Zowel bloedsuikerwaarden boven als onder dit bereik kunnen negatieve effecten hebben op korte en lange termijn. 

Het nieuwe MiniMed 670G systeem kan mensen met diabetes helpen om de tijd in het streefbereik te verhogen. Hierdoor zullen het aantal hypo's en hypers afnemen. Dit systeem is voorzien van SmartGuard™ technologie met een zogeheten Automodus-functie. Met deze functie wordt de toediening van de basale insuline elke 5 minuten automatisch aangepast aan een vaste bloedsuikerwaarde binnen het streefbereik. 

Minimed 670G.jpg


De MiniMed 670G is een hybride closed loop systeem, omdat de gebruiker alleen nog bij het innemen van koolhydraten een bolus moet toedienen en de bloedsuikermeter moet kalibreren voor nauwkeurigheid. SmartGuard technologie met de Automodus-functie werkt alleen indien de bloedsuikermeter gebruikt wordt.

"De toekomst is vandaag echt begonnen. De glucoseregulatie zal hiermee sterk kunnen gaan verbeteren", aldus Henk-Jan Aanstoot, Kinderarts-Diabetoloog Diabeter. "Het vermogen van het MiniMed 670G-systeem om de glucoseniveaus automatisch te stabiliseren, is een belangrijke vooruitgang en ik kijk er naar uit om dit bij mijn patiënten in Nederland te introduceren."

Olof King, directeur Diabetesvereniging Nederland: “Dit is een geweldige innovatie en een enorme stap in de behandeling van mensen met type 1 diabetes. DVN zal zich inspannen om het systeem voor zo veel mogelijk mensen beschikbaar te krijgen, en roept andere fabrikanten op om dit goede voorbeeld van Medtronic te volgen”, aldus Olof King.

Vergoeding

Medtronic is in gesprek met diverse veldpartijen om het MiniMed 670G systeem vergoed te krijgen. Wij houden jullie op de hoogte als hier meer over bekend is. Naar verwachting begint de introductie van de pomp in Nederland in het najaar van 2018.

Tekst: uit persbericht Medtronic

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

Robin met kunstalvleesklier.jpg
20 april 2019

In de krant: zo bouwde Robin Koops de kunstalvleesklier

nieuwe diabetestechnologie 2019.jpg
10 januari 2019

Diabetestechnologie in 2019: dit kun je verwachten

MinMed 670G.JPG
31 oktober 2018

MiniMed 670G op de markt – verschillen met kunstalvleesklier