Photo 2.jpg

Maatregelen toegenomen vraag FreeStyle Libre

Door een toegenomen vraag naar de FreeStyle Libre, in binnen- en buitenland, is de voorraad sensoren gedaald. Dit leidt tot leveringsproblemen. Om de situatie te verbeteren heeft Abbott verschillende maatregelen genomen.

Leveringsproblemen

Hoewel er in Nederland nog geen sprake is van vergoeding van de FreeStyle Libre, neemt de vraag wel steeds meer toe. Dit komt ook door eerder dan verwachte goedkeuringen en vergoedingen in andere landen. De vraag is dus groter dan het aanbod, waardoor er leveringsproblemen zijn. Maar Abbott komt met een oplossing.

Productie vergroten

De fabrikant gaat de productiecapaciteit vergroten en verwacht dat de problemen rond de zomer zijn opgelost. Ook gaan ze extra fabrieken bouwen om het aantal sensoren te vergroten.

Tot die tijd kunnen klanten maximaal 2 sensoren per keer bestellen. Ook vraagt Abbott aan hun klanten om dit eens per 25 dagen te doen en niet vaker. Zodat zoveel mogelijk mensen de FreeStyle Libre kunnen bestellen. 

Tegemoetkoming

Tot de leveringsproblemen zijn opgelost, neemt Abbott als tegemoetkoming de verzendkosten van de volgende bestelling na 25 dagen voor hun rekening. De 25 dagen gaan in nadat de klant de twee sensoren heeft besteld. De gratis verzending blijft totdat de vertragingen zijn opgelost. Bestel je eerder dan 25 dagen, dan betaal je wel de verzendkosten.

Voor gebruikers van de FreeStyle Libre is het belangrijk dat ze niet in onzekerheid hoeven te zitten over of ze de sensor wel kunnen bestellen. Daarom zijn we ook blij dat Abbott nu structureel iets gaat doen aan hun leveringsproblemen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

01 februari 2018

Hypo's en hypers worden soms gemist met vingerprik

13 januari 2018

Tv-programma Kassa over vergoeding van de FreeStyle Libre

23 november 2017

Online je bloedsuiker beheren werkt positief