Met een horloge je suikerwaarde meten

Toe aan een nieuw horloge? Dat ook je suikerwaarde meet? Het Franse bedrijf PKVitality verwacht in 2018 hun horloge op de markt te brengen.

De gouden standaard voor het meten van de bloedsuiker is de vingerprik. Maar dit prikje is pijnlijk, vervelend voor mensen met naaldangst en kost moeite. Daarom werken onderzoekers en bedrijven aan naaldvrije alternatieven.

Micronaaldjes

Een alternatieve methode die PKVitality heeft ontwikkeld, werkt met micronaaldjes. Deze micronaaldjes zijn zo klein dat het prikken geen pijn doet. Ze komen namelijk niet zo diep dat ze zenuwen of bloedvaten raken. 

De naaldjes, in een capsule, nemen het vocht tussen de cellen, de interstitiële vloeistof, op. De continue glucosemeter en de FreeStyle Libre meten ook de suikerwaarde in deze lichaamsvloeistof. De sensor in de capsule meet de suikerwaarde en de resultaten verschijnen op je horloge.

K'Watch Glucose

Naast de suikerwaarde meet het ook een aantal andere gezondheidswaarden, zoals het aantal gelopen stappen, afstand en calorieën. PKVitality wil de K’Watch Glucose aanbieden voor € 150. Daarnaast kost de capsule, die je maandelijks moet vervangen, € 100.

Gadget of meer?

Een interessante gadget om in de gaten te houden, het is eenvoudig in gebruik, staat in verbinding met een app op je telefoon, ziet eruit als een sieraad en je krijgt een seintje als het tijd is voor een meting. Het bedrijf wacht nog op medische goedkeuring. We houden jullie op de hoogte. 

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!


Gesprekken over dit artikel (1)


PK vitality K'Track horloge....wanneer?

Thema: Behandeling
laaste update: 7 maanden geleden
Profielfoto marc

Start gesprek

Gerelateerde nieuwsberichten

diabetesprik.jpg
11 juni 2018

Keuzehulp Bloedglucosemeters staat online

Sencell.jpg
11 juli 2018

Nieuwe implanteerbare glucosemeter in ontwikkeling

FSL op maat voor site.jpg
29 juni 2018

Tussenresultaten onderzoek Freestyle Libre positief