Met een horloge je suikerwaarde meten

Redactie van diabetestype1.nl • 12 October 2017
shrine20171011-28090-1spv569.jpg

Toe aan een nieuw horloge? Dat ook je suikerwaarde meet? Het Franse bedrijf PKVitality verwacht in 2018 hun horloge op de markt te brengen.

De gouden standaard voor het meten van de bloedsuiker is de vingerprik. Maar dit prikje is pijnlijk, vervelend voor mensen met naaldangst en kost moeite. Daarom werken onderzoekers en bedrijven aan naaldvrije alternatieven.

Goed om te weten! Er is ook een andere manier om met een horloge de bloedsuikerwaarde af te lezen: namelijk op een smartwatch, via een app die communiceert met een continue glucosemeter. Dat is iets anders dan een horloge dat zelf de bloedsuiker meet, waar dit nieuwsbericht over gaat. Bekijk ook dit gesprek over de FreeStyle Libre 2 en aflezen op een horloge.

Micronaaldjes

Een alternatieve methode die PKVitality heeft ontwikkeld, werkt met micronaaldjes. Deze micronaaldjes zijn zo klein dat het prikken geen pijn doet. Ze komen namelijk niet zo diep dat ze zenuwen of bloedvaten raken. 

De naaldjes, in een capsule, nemen het vocht tussen de cellen, de interstitiële vloeistof, op. De continue glucosemeter en de FreeStyle Libre meten ook de suikerwaarde in deze lichaamsvloeistof. De sensor in de capsule meet de suikerwaarde en de resultaten verschijnen op je horloge.

K'Watch Glucose

Naast de suikerwaarde meet het ook een aantal andere gezondheidswaarden, zoals het aantal gelopen stappen, afstand en calorieën. PKVitality wil de K’Watch Glucose aanbieden voor € 150. Daarnaast kost de capsule, die je maandelijks moet vervangen, € 100.

Gadget of meer?

Een interessante gadget om in de gaten te houden, het is eenvoudig in gebruik, staat in verbinding met een app op je telefoon, ziet eruit als een sieraad en je krijgt een seintje als het tijd is voor een meting. Het bedrijf wacht nog op medische goedkeuring. We houden jullie op de hoogte. 

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!

Gesprekken over dit artikel