12-jarige jongen ontwerpt doosje voor weggooien strips

Redactie van diabetestype1.nl • 3 August 2017
shrine20170802-10903-ejeqha.jpg

Een Australische jongen van 12 jaar met diabetes type 1 won een prijs met zijn zelf-ontworpen doosje om gebruikte glucose-teststrips op te bergen.

William Grame uit Canberra kreeg thuis vaak op z’n kop als hij weer eens gebruikte teststrips in huis liet rondslingeren. Daar heeft hij wat op gevonden. Toen hij 10 was, bedacht hij een handig weggooidoosje, dat hij met hulp van een 3D-printer op school ook maakte.

Prijs gewonnen

Het doosje ‘slikt’ als het ware de gebruikte teststrip in, rechtsreeks vanuit de glucosemeter (je steekt het uiteinde van de strip erin en draait aan een wieltje). Met deze uitvinding won de jongen een kinder-innovatieprijs in Australië, waaronder een trip naar NASA.

Bedrijf opgericht

Graham en zijn familie hebben een bedrijf opgericht met de naam Diabetes Domination. Ze gaan het product verkopen voor 7 Australische dollar waarvan 2 dollar gedoneerd worden aan JDRF International. Graham heeft als grote droom om over de hele wereld zijn doosje te verkopen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang elke 2 weken nieuws over diabetes type 1 per e-mail, met alleen artikelen die voor jou interessant zijn. Maak eenvoudig in 1 minuut een account aan en geef je interesses aan!