Wat willen jullie vragen aan Arnaud Zaldumbide en Françoise Carlotti?

Woensdag 7 april van 19.30 tot 21.00 organiseert het Diabetes Fonds een online diabetes type 1- bijeenkomst. We hopen je natuurlijk dat je erbij bent. Wil je de bijeenkomst bijwonen? Meld je dan even aan, je ontvangt dan uiterlijk 6 april een link die je kunt gebruiken om digitaal aanwezig te zijn.

Dit kun je tijdens de online bijeenkomst verwachten:

In het Leids Universitair Medisch Centrum ontrafelen toponderzoekers de mysteries van insulineproducerende bètacellen, onder leiding van prof. dr. Eelco de Koning. Wat gaat er bij diabetes type 1 eigenlijk mis met die cellen? Want ze lokken de aanval van het immuunsysteem deels zelf uit. Is dat tegen te gaan? 

  • Lonneke Gaykema vertelt over het werk in de groep van dr. Arnaud Zaldumbide. Zij willen weten waardoor de bètacellen fouten maken die leiden tot hun ondergang.
  • Fransje Boot praat ons bij over het werk van dr. Françoise Carlotti en haar team. Zij onderzoeken het raadsel van de verdwijnende bètacellen. Want verdwijnen ze wel echt?
  • Daarna is er ruimte voor vragen en antwoorden met dr. Arnaud Zaldumbide en dr. Françoise Carlotti onder leiding van tafelheer Rens Vandeberg (hoofd Kennis & Innovatie van het Diabetes Fonds). Dit onderdeel zal vooral in het Engels zijn, waarbij onze gastheer de antwoorden samenvat in het Nederlands.

Wat zou jij Arnaud Zaldumbide en Françoise Carlotti willen vragen? We horen graag wat er bij jullie leeft en welke prangende vragen jullie voor de onderzoekers hebben zodat we dit aan bod kunnen laten komen op 7 april. Je kunt het laten weten in een reactie onder dit bericht. Alvast bedankt voor jullie betrokkenheid en input. 

  • Melden
  • Laatste reactie op 12 april 2021 om 09:22