gesprek

De mate van insulinetoediening i.c.m. sporten

Inactieve gebruiker • 5 October 2017

Ik ben een groot fitnessliefhebber, ik doe dit meestal 4 á 5 keer per week. Uit een gesprek dat ik met mijn verpleegkundige voerde, kwam voort dat ik de helft aan insulinebehoefte nodig hebt t.o.v. een patiënt die weinig tot geen inspanning doet.

Fitness is een activiteit waarbij je met name spiermassa opbouwt, welke een herstelproces heeft van 48 uur en dat is vaak te merken aan m'n waardes, aangezien mijn waardes de gehele nacht laag kunnen liggen en soms te laag, wat resulteert in een hypo.

's Ochtends wordt ik dan wel eens moe wakker als gevolg van het hebben gehad van een hypo die desbetreffende nacht, maar waarvan ik dan niet wakker ben geworden...

Ik ben benieuwd hoe jullie de toediening van insuline reguleren i.c.m. het sporten. Probeer je een bloedsuikerwaarde aan te houden van ongeveer 10 - 12 voor het sporten, doen jullie je pomp af tijdens het sporten, werken jullie met basale patronen van bijvoorbeeld 50% na het sporten of hebben jullie een andere plan van aanpak? Ik ben benieuwd!