gesprek

Wat willen jullie vragen aan Eelco de Koning en Sarah Siegelaar?

Thalina van diabetestype1.nl • 12 October 2021

Woensdagavond 17 november van 19.30 tot 21.00 uur organiseert het Diabetes Fonds een gratis online diabetes type 1- bijeenkomst. Daarin krijg je het laatste nieuws over diabetesonderzoek, rechtstreeks van twee experts: prof. dr. Eelco de Koning en dr. Sarah Siegelaar. Zij beantwoorden ook jouw vragen.

Ik hoop natuurlijk dat je erbij bent! Wil je de bijeenkomst bijwonen? Meld je dan hier even aan!

sprekers-t1b-naast-elkaar.jpg

Dit kun je tijdens de online bijeenkomst verwachten:

Prof. dr. Eelco de Koning is hoogleraar diabetologie en hoofd van het diabetescentrum in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast is hij een toponderzoeker in de wereld van diabetes en stamcellen, en hij praat je bij over de laatste ontwikkelingen!
Zijn onderzoek gaat over nieuwe insulineproducerende cellen: hoe zijn stamcellen om te toveren tot nieuwe werkende eilandjes van Langerhans, en hoever zijn ze ermee?

Dr. Sarah Siegelaar begeleidt veel mensen met diabetes type 1, als internist in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AMC). Ze doet onderzoek naar de variatie in glucosewaarden in het bloed.
Zij bespreekt: hoe haal je het meeste uit de nieuwe sensortechnologie, bijvoorbeeld als het gaat om HbA1c? Of kijk je liever naar Time in Range, wat steeds vaker gedaan wordt? Kun je voor een zo goed mogelijke bloedsuiker eigenlijk nog zonder sensor?

Wat zou jij Eelco de Koning en/of Sarah Siegelaar willen vragen? We horen graag wat er bij jullie leeft en welke prangende vragen jullie voor de sprekers hebben zodat we die aan bod kunnen laten komen op 17 november. Je kunt het laten weten in een reactie onder dit bericht. Alvast bedankt en tot dan!