Stel je vraag over corona en diabetes aan een expert

Diabeter, Medtronic en JDRF hebben ons benaderd om bij te dragen aan een wekelijks webinar over diabetes en corona.

Elke week zullen we hier vragen inventariseren en terugkoppelen wat er is gezegd.

Nieuwe aflevering 8 april

Er is een nieuwe editie van het webinar op woensdag 8 april om 19.30. We zullen hier weer verslag van doen in de comments.

Terugkoppeling: 25 maart

De belangrijkste boodschap is: Er is veel onzekerheid over de combinatie van diabetes met het coronavirus. Voorzichtigheid is geboden, maar dat geldt met name voor mensen met een lastig te reguleren diabetes, met veel grote complicaties of andere gezondheidsklachten.

Schroom niet om je zorgverlener te benaderen. Ze zijn er voor jou. Juist ook nu.

Zorg dat je vooral ook mentaal en fysiek in goede conditie blijft, zonder dat te overdrijven

Deze week waren onder andere deze experts aanwezig:

  • Ingrid Wiechers en Frank Snoek, (diabetes)psycholoog van het UMC. Angst, onzekerheden over een in korte tijd veranderde wereld, hoe ga je ermee om als je type 1 diabetes hebt?
  • internist Dr. Arjen Hoogendam, diabetesonderzoeker dr. Henk-Jan Aanstoot en kinderarts-endocrinoloog dr. Dick Mul beantwoorden vragen. Wat moet ik doen als ik ziek wordt? Welk risico loop ik op een ernstig beloop van corona? (Let wel: persoonlijke diabetesadviezen kunnen zij niet geven)
  • diabetesverpleegkundige Marije Alkemade is er voor vragen voor gebruikers van diabetestechnologie (belevering, continuïteit, educatie op afstand) en Ineke Bosch, physician assistant diabetes, van de De Kinderkliniek Almere.

     Log-in of maak een account aan om een realtime verslag te lezen.

  • Melden
  • Laatste reactie op 03 april 2020 om 08:07