Het coronavirus en diabetes: wat zijn de risico's?

Er is vooral nog veel onduidelijk over de combinatie van van het coronavirus met diabetes. In dit gesprek delen communityleden nieuwe inzichten en ervaringen op het moment dat ze beschikbaar komen.

28 februari: Het Diabetes Fonds helpt met een artikel van de Telegraaf:

Mensen met diabetes lopen dezelfde kans op besmetting als iedereen die nog nooit met het virus in aanraking is geweest. Maar ze zijn waarschijnlijk wel kwetsbaarder als ze eenmaal besmet zijn. Bijvoorbeeld als ze slecht gereguleerd zijn; dat wil zeggen als ze een hoge bloedglucose hebben.

Diabetespatiënt kwetsbaarder bij besmetting corona en we maken een overzicht met de belangrijkste vragen over diabetes type 1 en het coronavirus.

Op 14 maart: De Amerikaanse diabetesfederatie geeft aan dat het type diabetes geen grote invloed heeft op het risico, maar dat het verhoogd risico vooral geldt voor patiënten met diabetes en complicaties.  

Communityleden roepen elkaar vooral op om zich niet gek te laten maken door de cijfers: "Wellicht ten overvloede dus: zorg vooral dat je niet ziek wordt, door (minimaal) de maatregelen in acht te nemen!  Als je niet ziek wordt, kun je ook niet positief uit de test komen. Dan heb je dus 0% kans om hieraan te overlijden. "

Updates

Update 25 maart

Er speelt op het moment veel over de combinatie van diabetes en het coronavirus. Hiervoor heb ik nu een aantal aparte discussies aangemaakt.

Allereerst is er vanavond een webinar geïnitieerd door @Diabeter. Experts geven hun inzichten en bevindingen over de combinatie van diabetes en het coronavirus. 

Verder kregen we een vraag vanuit de media of er iets bekend is over mensen met diabetes die vast zitten in het buitenland. Mocht je daar informatie over hebben kun je die hier kwijt.  • Melden
  • Laatste reactie op 03 juli 2020 om 10:30