Toen in 2015 mijn eerste boek uitkwam (Doe mij maar diabetes), had ik nooit kunnen bedenken dat diabetes een nóg grotere rol in mijn leven zou gaan spelen, dan het al deed. Het boek was voor mij een manier om de ervaringen met diabetes van me af te schrijven. Toen ik het eerste hoofdstuk (de dag van de diagnose) voor de tiende keer las, liepen de tranen nog steeds over mijn wangen...

Eindelijk een positieve associatie met diabetes

En toch, was dat het beginpunt dat ik eindelijk na al die jaren, een positieve associatie kreeg met mijn diabetes. Ik werd gevraagd om lezingen te geven voor zorgverleners, om mijn visie te delen op hoe het in de zorg beter kon. Er kwam een tweede boek en ik startte met het opnemen van Diabetes TV voor deze prachtige community. Diabetes is een fulltime job wordt vaak gezegd, en ik heb er voor gekozen om er daarnaast ook nog eens écht mijn werk van te maken. En heel eerlijk? Ik kan niets doen dat dichter bij mezelf ligt dan dit. 

Mijn missie

Ik heb een missie: meer awareness creëren rondom diabetes type 1. Zodat er meer begrip komt voor ons, mensen met diabetes type 1. Hoe is het nu écht om 24/7 met diabetes te leven. Dat die awareness hard nodig is, bleek bijvoorbeeld afgelopen jaar maar weer toen Orietta en ik ons hard maakten voor #sensorvergoeding. Als mensen niet weten wat er allemaal bij komt kijken om met T1D te leven, kun je ze bijna ook niet kwalijk nemen dat ze het nut van zo'n vergoeding niet in zien....

Er is nog veel werk te doen, maar dat doe ik met liefde. In februari mag ik twee dagen spreken op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Vaak spreek ik op congressen, besloten bijeenkomsten, maar deze lezingen zijn toegankelijk voor iedereen. Ik denk, dat als je zelf diabetes hebt, zo'n lezing een 'feest der herkenning' is. En als je je naaste meeneemt, er voor hem of haar wellicht nog wel wat kwartjes vallen ;-) 

Zie ik je op de Gezondheidsbeurs? 

Ik zou het superleuk vinden om velen van jullie daar te zien. Via deze link www.gezondheidsbeurs.nl/loes20 zijn er gratis kaartjes verkrijgbaar (normaal € 20). Deze gratis kaartjes zijn beperkt, dus wees er snel bij. Als de gratis kaartjes op zijn, ontvang je nog 50% korting op een kaartje. 

De Gezondheidsbeurs vindt plaats van 6 t/m 9 februari en ik spreek op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari rond de middag ( het definitieve programma vind je volgende week op de website www.gezondheidsbeurs.nl)

zou mooi zijn velen uit deze community daar te zien!

Lieve groet,

Loes Heijmans