gesprek

Contact met DT1 en insulinevrij

Lauda 2.0 • 28 October 2019

Ik heb sinds half juni de diagnose DT1-LADA. Na een periode van intens ziek zijn, ziekenhuisopname, hypo unawareness/alle kanten opschietende glucose waardes en behandeling met Insuline, ben ik na 1,5 maand in de honeymoonfase terecht gekomen.

Dit voelde voor mij als dé kans om insuline vrij te kunnen leven en heb mijn leven drastisch omgegooid.

Dit samen met ondersteuning van de dexcom G6 geniet ik nu bijna 3 maanden van mijn wittebroodsweken (uiteraard zonder de witte boterhammen ūüėČ). Ik spuit nu bijna 3 maanden geen druppel Insuline en voel me beter dan ooit.

Ik heb een studie gemaakt van mijn diabetes, voeding, bewegen en wat stressfactoren voor invloed hebben op mijn bloedsuikers. Dit geheel op mijn eigen drive en vermogen tot zelfstudie.

Ik ben volledig in balans, fysiek, mentaal en emotioneel.

Omdat ik jullie vraag betreft de betrouwbaarheid van mijn gestelde diagnose kan voorstellen:

Het ziekenhuis heeft mij een paar weken geleden opnieuw getest op alles, en (nog steeds) dikke vette bingo op DT1/LADA (dus geen DT2).

Vraag: Graag zou ik in contact komen met andere DT1 (LADA) mensen die insuline vrij leven, om elkaar te kunnen informeren/motiveren.

Ik woon in Haarlem, hopelijk is er iemand die in regio 023/020 woont, zodat we elkaar kunnen ontmoeten of misschien wel een groepje kunnen vormen.