Is er een brittle diabeet op t forum die een 670G-pomp gebruikt? /Hoe gaat de 670G om met stress?

Op termijn mag ik, zelf brittle diabeet, namelijk een overstap maken van de ene op de andere insulinepomp en twijfel in hoeverre een 670 past bij een brittle diabeet, een diabeet waarbij de bloedsuikers onverklaarbaar schommelen (wellicht als gevolg van emoties/stress/hormonen*?).

Momenteel ben ik geneigd de Tandem Basal-IQ/T-slim-pomp te nemen (eentje die in functie vergelijkbaar is met de 640G van Medtronic). Deze komt binnenkort op de markt. Eigenlijk zou ik echter het liefst overstappen op de Tandem Control-IQ (een pomp die vergelijkbaar is met de 670G), alleen is die vermoedelijk dan nog niet beschikbaar in Nederland. De Control-IQ is trouwens een (downloadable?) programma waarmee je de Tandem T-slim pomp 'upgrade'.

De vraag/mijn afweging is dus, zal ik overstappen op:
a. de 670G van medtronic (closed loop), of;
b. de Tandem Basal-IQ (met basaalstop)

Was daarom nieuwsgierig of er brittle diabeten zijn die al langer dan 4 maanden ervaring hebben met de 670G van Medtronic en die wat van die ervaringen wilden delen?

Waar ik bij de 670G nog een beetje bang voor ben is dat zo´n/deze closed-loop niet zo goed om kan gaan met stress en emoties, en dan vooral tè veel insuline gaat geven op die momenten. Heeft iemand hier ervaring mee bij de 670G?

Met hartelijke groet van Welmoed

_________________________________________________________________________________________ 
* althans zaken waarbij het verloop in insulinebehoefte onberekenbaar/onvoorspelbaar is of die een soort tijdelijke insulineresistentie lijken te veroorzaken

  • Melden
  • Laatste reactie op 09 oktober 2019 om 17:47