Freestyle libre sensor (alternative) plak plaats

Sinds januari 2018 mag/kan ik gebruik maken van de Freestyle Libre.
Hierbij hoort dat je een sensor op je arm plakt, die voor jou de glucosewaarden meet.
Mijn probleem is dat ik waarschijnlijk iets wat (te) bewegelijk ben, waardoor ik al verschillende keren de sensor per ongeluk van mijn arm getrokken heb. Niet bewust uiteraard, maar b.v. doordat ik een keer tegen een deurkozijn stoot waarbij mijn sensor net achter de deurpost blijft steken. Nu de zomer er aankomt en het T-shirt seizoen weer begint, merk ik nog wat. Mijn sensor zit vaak precies op de plaats waar de mouw van mijn T-shirt ophoudt. De rand van mijn T-shirt mouw wordt daarmee een factor die helpt om de sensor los te bewegen.
Op zich ervaar ik geen problemen met de hechting van de sticker/lijm. Het zijn bij mij dus externe factoren die de grootste rol spelen.
Zodoende dat ik me afvraag of ik de sensor niet ergens anders op mijn lijf kan plakken?
De handleiding is eenduidig, maar tot zover de theorie. De praktijk heeft mij geleerd dat de achterkant van mijn bovenarmen niet de ideale plaats is voor me.
Ik heb weinig kunnen vinden op het internet dus vandaar de vraag:

Heb jij ervaringen met het aanbrengen van de sensor op een andere plaats dan de achterkant van je bovenarmen?
B.v. buik, bovenbeen, bil of elders?

Ik heb inmiddels al wel ervaring met de sensor op het vlak waar de achterkant van je arm over gaat in je schouder, net boven je oksel. Maar dat is een plaats die toch wel veel beweegt. Armen naar voor strekken en naast je lijf hangen hebben veel effect op de spanning van je huid en spieren op die plaats. Dus nog niet een ideale plaats voor de sensor.

Wat ik ook nog wel zou willen proberen is, in het midden tussen de nek en de oksel op de schouder. Of op de plaats waar je zij overgaat in je rug, c.a. 10 tot 15 cm onder je oksel.
Iemand daar al ervaringen mee?

Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor het delen van je ervaringen voor alternatieve plekken voor je sensor.

  • Melden
  • Laatste reactie op 20 januari 2021 om 22:26