Nieuw hier? Stel jezelf voor!

Welkom op diabetestype1.nl! Leuk dat je een account hebt aangemaakt en komt kijken in het voorsteltopic. Ben jij ook zo benieuwd wie hier allemaal actief zijn? Om elkaar beter te leren kennen kun je hier iets over jezelf vertellen. 

Ook zijn we benieuwd naar de reden dat jij je hebt aangemeld op de community en wat je verwachtingen zijn.

 • Melden
 • Laatste reactie op 12 december 2017 om 14:12


Reacties

Profielfoto Wanda Catsman

Spijkers met koppen, ik doe de aftrap: Mijn naam is Wanda, ik ben sinds februari dit jaar werkzaam voor het Diabetes Fonds als Communitymanager van Diabetestype1.nl. Ik ben eindverantwoordelijk voor het algehele reilen en zeilen van deze community. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin. Ik ben dol op wandelen en schrijf hier graag over. Ik kijk er naar uit om samen met jullie en mijn collega’s een mooie en levendige community te bouwen.

Profielfoto Elise van Rooij

Dan sluit ik gelijk aan op Wanda! Ik ben Elise, ik werk al een tijdje bij het Diabetes Fonds. Eerst als wetenschapsredacteur, nu als algemeen contentspecialist voor deze community. Diabetes type 1 komt in mijn familie veel voor. Daarom vind ik onderzoek naar diabetes belangrijk en interessant. Voor mij is het de sport om een lange wetenschappelijke tekst te vertalen naar een kort, makkelijk leesbaar stuk voor jullie op diabetestype1.nl.

Profielfoto marc

Ik heb sinds 2000 diabetes en heb deze altijd vrij goed onder controle kunnen houden. Beweeg en sport graag, leef soms ook wel wat onregelmatig. Hierdoor moet ik vrij veel prikken en meten. Ben daarom benieuwd naar stand van zaken mbt de vergoeding voor de FreeStyle® Libre. Maak er intussen sinds een week gebruik van, geeft veel rust en ik heb geen last van de sensor.

 • 10 maart 2017 om 19:10
 • Reactie is aangepast op 12 april 2017 om 15:56
 • Melden
Profielfoto Bas Nulkes

Hallo ik ben Bas. Ik heb 22 jaar diabetes type 1. Sinds 1,5 jaar ben ik van het spuiten overgestapt op een insuline pomp de Omnipod. Deze pomp bevalt mij heel goed. Ik probeer mijn diabetes goed in de hand te houden. Maar hecht ook veel waarde aan mijn levensvrijheid. Met mijn diabetes wil ik alles kunnen doen. Dankzij mijn pomp kan ik intensief sporten zonder veel bij eten. 

Ik hoop hier met lotgenoten de dagelijkse diabetes zaken te kunnen communiceren. Af en toe heb ik daar behoefte aan.

 • 11 maart 2017 om 01:28
 • Reactie is aangepast op 22 maart 2017 om 16:36
 • Melden
Profielfoto September

Hallo, ik ben Ilse en heb sinds 2007 diabetes type 1. Nog altijd worstel ik dagelijks om mijn bloedsuikers in bedwang te houden. Tijdens mijn zwangerschappen waren mijn bloedsuikers daarentegen om door een ringetje te halen! Bijzonder. 

Profielfoto Maria

Ik ben Maria, en heb sinds 2000 type 1. Ik merk vaak dat mijn bloedsuikers meer bepaald worden door mijn emoties dan door het eten. Ik heb een kleine Hypo angst en ben daardoor geneigd altijd iets minder te spuiten of meer te eten. Zou een sensor daarom een uitkomst vinden maar zal nog wel even duren voor die vergoed wordt helaas. Heb net het hele circus meegemaakt voor het verlengen van mijn rijbewijs. Ben nu in afwachting van akkoord CBR. Flauwekul

 • 12 maart 2017 om 09:09
 • Reactie is aangepast op 12 maart 2017 om 09:10
 • Melden
Profielfoto Annemarie Penders

Mijn naam is Annemarie en ik werk sinds 2010 met veel plezier bij het Diabetes Fonds. Ik heb diabetes type 1 van dichtbij meegemaakt en ik heb hier tijdens mijn studie biomedische wetenschappen ook onderzoek naar gedaan. In mijn rol als specialist kennis & innovatie denk ik na over welke onderwerpen aan bod komen en schrijf ik artikelen. Naast mijn werk ren ik hard en heb ik 2 marathons gelopen.

Profielfoto Wanda Catsman

Welkom Marc, Bas, September en Maria! Leuk dat jullie een account hebben aangemaakt op diabetestype1.nl. Hebben jullie al een beetje rondgekeken op de community? Er staat heel veel informatie in de verschillende thema's zoals behandeling en dagelijks leven.

Mocht je een specifieke vraag hebben aan anderen of ervaringen willen delen, start dan een nieuw gesprek. Ik zie kijk uit naar jullie bijdrage en ervaringen.

Profielfoto Jan2301

Hallo.Ik ben Jan Luttikhuizen.

72 jaar oud en ik werk s'morgens 5 dagen ik de week.

43 jaar diabetes .

Ook ben ik 40 jaar vertegenwoordiger geweest in zoetwaren.

Naar de dvnweekenden nam ik bonbons mee?

Ik hou mijn eigen diabetes bij,met ondersteuning van een internist en diabetes verpleegkundige.

Profielfoto Wendy

Hoi

Ik ben Wendy, mijn zoon is 13 een heeft nu 2 jaar diabetes type 1. Hij gaat er nu heel goed mee om. Mijn angst is wel dat hij zich in de pubertijd tegen zijn diabetes gaat keren. Ik hoop hem daarin zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Tips zijn altijd welkom.