gesprek

Fulltime werk en diabetes

Inactieve gebruiker • 7 januari 2018

Goedendag,

Ik heb nu sinds mei 2011 diabetes type 1 en was toendertijd 25 jaar oud. Nu ook vader van een leuk gezin met 2 vrolijke meiden. Gelukkig werd ik ondanks mijn ziekte wel aangenomen als medewerker technische dienst. Maar tot op heden lukt het mij niet om mijn waardes stabiel te houden. Dit komt door wisselende arbeidsintensieve werkzaamheden, sporten enz. Met zeer regelmatig meten kan ik de wisselingen in mijn bloedglucose beter opvangen maar dan prik/meet ik dan ook minimaal 12-16x p dag, dit is dan ook zeer moeilijk vol te houden.

Werk momenteel 40uur per week maar ik vraag me af of mede patiënten ervaringen hebben om zich deels of helemaal af te laten keuren?

Geloof me ik heb alles geprobeerd tot voedingsadvies aan toe, die ik ook aanhoudt. Maar krijg mijn waardes niet stabiel. Zelf ben ik uiterst sportief en let dan ook op mijn voeding en lichaam. Alleen het omgaan met diabetes en wat daar bij komt kijken blijft een groot blok aan mijn been.

Hopelijk kunnen jullie mij advies geven in deze. Worstel er namelijk al een tijd mee, maar ik zie even geen andere oplossing dus vandaar deze vraag!

Alvast bedankt voor het meedenken.


Mvg, Rob