gesprek

Insuline resistentie als sneeuw voor de zon verdwenen

Marcel van Helden • 2 September 2020

Hallo allemaal daar ben ik weer. Paar weken effe brak geweest. Heb een hele dag spastische stuiptrekkingen gehad door magnesium en fosfaat tekort. Best heftig. Beetje hetzelfde als 3 marathons lopen dus ik was aardig kapot en dan de week erna dat erg warme weer, dus ben effe 3weken met herstel bezig geweestūüėä

Wat het vreemde van de hele situatie is is dat ik 30 juli opgenomen ben via infuus de beide het toegediend gekregen. De dag erna was mijn insuline resistentie als sneeuw voor de zon verdwenen.  Eerst dacht ik nog dat het door het warme weer kwam maar het bleef aanhouden. Tuurlijk ben ik daar blij mee, allen kan niemand in het ziekenhuis er iets zinnig over zeggen. Ik heb mijn basaal moeten verlagen, mijn ratio weer verlaagd van 4,3 naar 7,7(wat het was 1,5 jaar geleden) de insuline gevoeligheid verlaagd van 1,0 naar 1,4 en mij  streef waarde wat verhoogd van 5 naar 6mmol.

helaas kan ik nergens terug vinden als je resistent ben hoe het verminderd en of het weg kan gaan. En zo ja hoe het verdwijnd. Het lijkt mij dat het net zo geleidelijk gaat met afbouw als de opbouw. Nu is het echt in 24 verdwenenūüėģūüėä.

is er oemand die hier ervaring mee heeft?

de opbouw van de resistentie heeft 1,5 jaar geduurt en daar heb ik de week voor de opname nog verhogingen moeten doorvoeren omdat de suikers te hoog waren.

hopelijk kan iemand er wat over zeggen. Al met al gebruik ik 2/3 minder insuline nu dus dat scheelt. En tegelijk type 1 en 2 is ook niet goed daarom ben ik wel blij met het resultaat.