Ervaringen gevraagd rondom vergoeding Eversense sinds 1/1/2021

Sinds 1 januari worden veel cgm’s vanuit de hulpmiddelenzorg vergoed. De Eversense niet, deze glucosesensor staat nog aangemerkt als ‘specialistische zorg’. In theorie zou deze cgm bekostigd moeten worden door het ziekenhuis. Echter zij krijgen daar geen budget meer voor.

Om medische redenen wil ik graag mijn Eversense behouden, maar mijn zorgverzekeraar wil dit niet vergoeden zolang Zorginstituut Nederland de Eversense niet onder de hulpmiddelenvergoeding schaart. Er is geen enkele reden om de Eversense buiten deze categorie te houden, aangezien de fabrikant allang een oplossing heeft voor het inbrengen en uithalen van de sensor zonder tussenkomst van het ziekenhuis. Maar tja, dat doet gezien de huidige wetgeving niet ter zake. Ook het feit dat de Eversense goedkoper is dan de Dexcom maakt geen verschil in dit verhaal.

Graag kom ik in contact met mensen die via hun zorgverzekeraar en/of hun ziekenhuis de Eversense toch vergoed hebben gekregen. Ik hoor heel graag jullie ervaringen en tips rondom vergoeding. Alvast bedankt!

Groet, Jupiter

  • Melden
  • Laatste reactie op 11 juni 2021 om 09:11