Heeft iemand al ervaring met het toedienen van de nasale glucagon, Baqsimi?

Twee weken geleden kreeg ik een ernstige hypo op straat waarbij ik de hulp van iemand anders nodig had op er weer uit te komen. Ik was helaas al door al mijn suiker en koolhydraten heen en zakte steeds verder weg. Op dat moment had ik heel graag de nasale glucagon 'Baqsimi' op zak gehad om daar een spray van te kunnen geven. Lopen ging niet meer en staan ook niet, maar een handbeweging maken om op die manier glucagon toe te dienen was hoogstwaarschijnlijk wel gelukt.

Nu heb ik zojuist Baqsimi - de nieuwe glucagon-neusspray - opgehaald bij de apotheek, maar ik was even benieuwd of deze glucagon ook zulke enorm hoge bloedsuikers geeft na toediening (zoals de normale glucagon dat deed).
Dit laatste is handig om te weten omdat ik in dat geval de spray mogelijkerwijs maar tot de helft kan indrukken in plaats van volledig (zoals overigens wel geadviseerd wordt te doen in de video hieronder).

Iemand misschien reeds ervaring met Baqsimi?

P.S.
* Helaas kan ik deze site met ervaringen rond baqsimi niet openen (ligt niet aan 'ad blocker'overigens).
  Misschien iemand anders wel? https://www.healthline.com/dia...
* Over hoge bloedsuikers wordt hier niet gerept, maar weinigen lijken op deze site enthousiast over   baqsimi echter:"https://www.everydayhealth.com...
* Hier wordt wel iets gezegd over de bloedsuikers nadien, maar de gehele strekking van het artikel lijkt
  mij iets te positief wanneer je ook de bovenstaande reviews meeneemt...
  https://diatribe.org/nasal-glu...

Met hartelijke groet van Welmoed

  • Melden
  • Laatste reactie op 19 april 2021 om 22:58