gesprek

Timesulin ( slimme dop op Solostar) om Lantus te injecteren

gerard • 19 februari 2020

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Insulinepennen voor diabetes type 1: steeds smarter


Aangezien ik het laatste jaar 2x een ontregelde dag heb gehad omdat ik niet wist of ik de lantus wel of niet gespoten had heb ik de Timesulin ( grijs )  aangeschaft. Ik spuit mijn langwerkende insuline nl voor dat ik ga slapen. Maar dat kan  varieren van 23.00 u tot 01,00 u .Zo heb ik 1x per ongeluk 2x lantus gespoten met alle ellende de volgende dag en 1x gedacht dat ik al gespoten had maar dat bleek de volgende dag niet gebeurd te zijn. Deze ellende wil ik niet meer meemaken en heb daarom de Timesulin-dop aangeschaft. Dit is een eenvoudige slimme dop die aangeeft hoe lang dat het geleden is dat ik geinjecteerd heb, Deze dop heeft bovendien het voordeel dat je elke avond een nieuw naaldje gebruikt, Je kunt de dop er nl niet opklikken als je het naaldje laat zitten. Het kostte wel enige moeite om de Timesulin te verkrijgen. Bij de DVN winkel kende men hem niet eens, Bij 3 andere maatschappijen was hij niet leverbaar ( BOL ,com had hem wel tijdelijk gehad maar ook zij konden niet leveren. )Navraag bij de DVN leverde ook niets op, totdat ik bij de Belgische DVN informeerde , Zij hadden hem wel en binnen 1 week was alles geregeld met prima service. Kosten 18 euro.

De Timesulin past op de wegwerppen Solostar ( vooringevuld ). Deze heeft een ingebouwd tijdmechanisme en wordt gewoon op de Solostar geschoven. Ook voor andere langwerkende insulines zijn dergelijke  doppen verkrijgbaar.

Sportieve groeten Gerard Loeffen.

Na publicatie van bovenvermeld stukje bemerkte ik dat in een artikel van JDRF nog aangegeven wordt dat er ook Timesulin doppen zijn voor Tresiba ( flex touch ), Novo Rapid ( flexpen ) Humalog ( kwikpen ).

Groetjes.