gesprek

Vergoeding Zilveren Kruis Freestyle Libre

Dominique1808 • 24 June 2017

Dit gesprek is een reactie op het artikel:Vergoeding van de FreeStyle Libre: waar staan we nu?


Een jaar geleden hoorde ik dat Zilveren Kruis bezig was met onderzoek naar het vergoeden van de Freestyle Libre. Ik ben daarom in januari dit jaar overgestapt naar Zilveren Kruis. Nu ik weer eens informeer naar de voortgang van de vergoeding is dit het antwoord. :

" Wij kunnen nog niet zeggen of de Freestyle Libre in de basisverzekering zal worden opgenomen Hopelijk wordt de Freestyle Libre met behulp van ons onderzoek opgenomen in de basisverzekering. Het doel van dit onderzoek is onder andere de veiligheid en effectiviteit van de Freestyle Libre vast te stellen. Het onderzoek is gestart op 25 mei 2016 en we verwachten dat het 2,5 jaar duurt."


Meer dan 2.5 jaar dus voordat het uberhaupt vergoed wordt. Ik denk zelf eerlijk gezegd dat het tegen die tijd minder relevant is om deze sensor te gebruiken, omdat er dan mogelijk alweer nieuwe ontwikkelingen gaande zijn of producten uit zijn. Ik ga hem daarom nu maar zelf aanschaffen en ben blij dat ik sinds kort geen minimumloon meer verdien. Er zou geen marktwerking in Nederland mogen zijn in zorg, waardoor mensen met minder geld minder gezond kunnen leven.