Is het wellicht ook mogelijk dat het diabetesfonds wat meer informatie weet te delen over het pilotproject dat Jules van Zundert van RondomWerk samen met Diabeter uitvoert rond het thema ‘diabetes type 1 en werk’? Ik zou diabeter anders ook kunnen vragen misschien.... 

Op de volgende pagina (https://diabetestype1.nl/bibliotheek/dagelijks-leven/537-diabetes-type-1-en-werk) wordt namelijk melding van gemaakt van deze pilot, maar ik kan helaas nergens (ook niet op de site van diabeter) duidelijke informatie over dit project en de organisatie terugvinden.

Als ik heel eerlijk ben, gingen bij mij de haren mij overeind staan toen ik de bijbehorende site van http://www.diabetesenwerk.nl/ opende. Het leek eerder een reclamefolder waarin veel cliché-bedrijfskundige en marketingtermen zitten verweven en het geeft de indruk vooral open deuren te bieden. Misschien werd die indruk ook wat gewekt door al die foto's van glanzende bling-bling hoofden met brede glimlach en strak in het pakzittende mensen (die in mijn optiek iets tè graag het imago van "succes" wilden uitdragen) en werd ik daardoor wat op het verkeerde been gezet. Ik vraag me af in hoeverre het echt een betrouwbare organisatie is die reëel kijkt en goed meedenkt; iemand daar ervaring mee?

Hun hoofdonderwerp ‘diabetes type 1 en werk’ is mijns inziens zeer interessant en ik kan me natuurlijk ook vergissen, maar vind gewoonweg weinig duidelijke informatie over deze organisatie of dit pilotproject waarnaar wordt verwezen of vind geen ervaringen van mensen met deze organisatie.

Is dit werkelijk ook een kundige organisatie (eveneens voor mensen met langdurige diabetes en/of een hoog opleidingsniveau)? Ik ben tevens nieuwsgierig naar dat pilotproject en of daar interessante informatie uit komt die belangwekkend kan zijn voor ons, diabeten?  

Met groet van Welmoed