Waarom collectanten goed doen

patrick • 30 October 2017
shrine20171030-11829-9ehdp7.jpg

Wanneer je ons vijf jaar geleden had gevraagd te collecteren voor het Diabetes Fonds, hadden we waarschijnlijk afwijzend gereageerd. Collecteren? Dat is toch iets voor oudere mensen? Dat is toch iets voor… Ja voor wie eigenlijk? 

Inmiddels weet ik beter. Weet ik meer en weet ik ook waarom we het doen. Hopen op. En net als zoveel mensen hopen wij iedere dag op genezing van diabetes. Dat onze Mick op een dag zonder zorgen naar een kinderfeestje kan. Hij niet hoeft op te letten welke taart hij krijgt. Dat Mick kan sporten zonder dat we ons langs de lijn zorgen maken over zijn waardes. Dat wij weer zorgeloos door het leven kunnen! 

En ja, natuurlijk heb ik ook wel eens gêne. Op twee vlakken: enerzijds omdat ik denk dat het natuurlijk allemaal lang niet ‘zo erg’ is. Eerlijk is eerlijk. Mick kan in principe alles doen wat hij wil en hij groeit op als een vrolijke en sportieve jongen. Anderzijds gêne omdat het vragen om geld weerstand oproept. Aanbellen en hopen dat je geen nee te horen krijgt. Zijn we zielig? Nee dat niet. We zijn juist hoopvol. Op zoek naar genezing van diabetes en daar willen wij ons steentje aan bijdragen. Net zoals zoveel collectanten met ieder hun eigen doel. 

En waar we ook naar op zoek naar zijn is begrip. Diabetes eist ongelooflijk veel van de omgeving. Iedere dag weer zijn wij bezig met het regelen van Mick zijn waardes. Gaat hij sporten? Wat gaat hij eten? Hoe is het weer? Waar is hij mee bezig, maar vooral ook waar is hij? Diabetes is een ketting om zijn enkel. En die ketting zouden we heel graag doorbreken. Al is het alleen maar om hem het gevoel te geven dat hij echt overal kan gaan en staan waar hij wil. Zonder onze continue zorg en oplettendheid. Maar bovenal zonder diabetes.


Open deze week de deur voor de collectant, zodat genezing mogelijk wordt. Of geef in de online in onze collectebus.