Diabetes en zwangerschap | Vlog Jarah

Zwangerschapsdiabetes of diabetes type 1 en zwangerschap. Twee totaal verschillende dingen. Maar wat zijn precies de verschillen en wat is zwangerschapsdiabetes? Ik ging op bezoek bij Chanel. 

Chanel heeft namelijk diabetes type 1 en is zwanger. Ook vraag ik een diabetesverpleegkundige wat nou exact de verschillen zijn en of het klopt wat Chanel ervaart.

Zwangerschapsdiabetes komt veel voor. Diabetes en zwangerschap is een combinatie waar veel mensen tegenop kijken. Heeft dit bijvoorbeeld gevolgen voor het kindje? Is het misschien beter om niet zwanger te worden als je diabetes hebt? Het wordt duidelijk in deze video over zwangerschap en diabetes. Alsjeblieft lieverds.

Diabetes heeft ervoor gezorgd dat ik ben begonnen met het maken van deze video’s. Bijna 23 jaar lang heb ik kunnen genieten van een diabetes-loos en luxe leventje. Alles kunnen vreten en zuipen wat ik wilde, zonder ook maar één keer na te hoeven denken. 

Sinds mijn 23e levensjaar, geniet ik elke dag van deze ziekte. Niet dus. 

Een yolo leven leiden met diabetes? Moet kunnen. Heb je een diabetes-loos leven? Bekijk ook eens waar jij en je bek niet over na hoeven te denken, zoals mensen met diabetes die dat wel elke dag moeten. Ook als je geen diabetes hebt, kan een video je helpen. Je hebt vast wel iets anders naars op je bordje liggen waar je zo nu en dan of dagelijks mee strugglet. Een nuchtere, maar realistische kijk op het leven, de nodige onzin, maar ook de harde werkelijkheid kunnen je dag wellicht net wat leuker maken. Juist omgaan met diabetes is belangrijk, zodat we er honderd mee kunnen worden inclusief je beide benen, een goedwerkend hart, nieren, bloedvaten, ogen en alle andere shit die je beloofd wordt.

Zie hoe goed je het hebt als je dit fenomeen niet hebt. Zie ook hoe je een gelukkige diabeet kunt zijn. Dank allen voor uw aandacht. Love u.

Jarah


Gerelateerde blogberichten

Blog Kirsti - Suikermama's - You can do it header.jpg
31 augustus 2021

You can do it! Diabetes en zwangerschap is niet per sé topsport

Blog Bea Pors - Suikermamas.jpg
02 augustus 2021

In blijde verwachting

Blog Orietta- Bram net geboren.jpg
18 september 2020

Nooit meer zonder CGM