Een jaar bouwen

Bijna een jaar geleden startte ik vol enthousiasme als communitymanager van diabetestype1.nl. Met jarenlange ervaring op het gebied van bouwen van communities maar nul kennis over diabetes stapte ik het kantoor van het Diabetes Fonds binnen.

In de eerste weken kreeg ik college over alle ins en outs van diabetes type 1, ik las artikelen en dronk koffie met een aantal van jullie. Er ging een wereld voor mij open en ik heb enorm respect voor jullie, die ieder moment van de dag bezig zijn met het regelen van diabetes. Ik besef maar al te goed dat ik nooit volledig zal begrijpen wat leven met diabetes type 1 werkelijk inhoudt.

Naast dat ik heel veel koffie heb gedronken, is er natuurlijk ook keihard gewerkt samen met het team:

  • Iedere werkdag plaatsten we een nieuw artikel en gingen we in gesprek. In totaal verschenen er 250 onderzoeksartikelen, nieuwsberichten, bibliotheekitems en blogs op de site! Uit het ledenonderzoek kwam naar voren dat jullie de inhoudelijke artikelen waarderen met een 8 gemiddeld. Daar ben ik enorm trots op.
  • Inmiddels heeft diabetestype1.nl bijna 3.500 leden, waarvan ruim 10% ervaringen deelt in gesprekken en blogs. In januari plaatsten we op veler verzoek de reacties op gesprekken achter de login, zodat alleen leden de reacties kunnen lezen.
  • Verschillende leden kwamen in actie, renden mee met de DiaBeatit Run of haalden op een andere manier geld op voor meer onderzoek naar diabetes type 1. Super om te zien met hoeveel enthousiasme jullie dit doen.
  • We organiseerden ook Even Bijpraten-avonden, waarop 600 mensen zich lieten bijpraten door diabetes type 1-onderzoekers. Jullie gaven de Even bijpraten-avonden gemiddeld een 8,5!
  • We trokken partners aan en zetten een fijne samenwerkingen op met ander anderen de Bas van de Goor Foundation en Diabeter. Met dank aan onze commerciële partners hebben we extra geld op weten te halen voor onderzoek.

Plannen komend jaar

Komend jaar blijven we jullie iedere werkdag voorzien van interessante artikelen, blogs en vlogs over diabetes type 1. We blijven Diabetes TV maken, geven wekelijks een video-update van alle artikelen in 1 minuut en gaan met de camera langs bij onderzoekers.

In januari gingen we op de community met jullie in gesprek om een communicatietool te ontwikkelen die het voor jou makkelijker maakt om aan de buitenwereld uit te leggen wat diabetes type 1 inhoudt. In maart krijgt dit een vervolg.

Op 12 april organiseren we weer Even Bijpraten-avonden, in Leiden. Bart Roep en Henk-Jan Aanstoot praten je bij over onderzoek, en ze beantwoorden tijdens de borrel al jouw vragen. Schrijf je nu in!

Er komt ook weer een DiaBeatIt Run en we blijven iedereen die voor ons in actie wil komen toejuichen en ondersteunen. Maar bovenal blijven we met jullie in gesprek gaan, jullie voorzien van betrouwbare informatie en nieuws over onderzoek en een plek bieden waar je ervaringen uit kunt wisselen en vragen kunt stellen.

Want samen zijn we meer dan 1!


Gerelateerde blogberichten

gedicht dm1 britt.png
12 november 2018

Onzichtbaar ziek

zaal infoavond diabetes type 1.jpg
19 november 2018

Schaamte

debby-omslagfoto.v1.jpg
22 oktober 2018

Ook de diabetes heeft een verjaardag