Heerlijk decembermaandje is gekomen

Hoe heerlijk is het: het is donker buiten, maar binnen zijn gezellig alle kaarsjes en lichtjes aan. Wanneer je naar buiten kijkt is het grauw, grijs en koud. Binnen zit je lekker met een kop warme chocomelk en je weet … de decembermaand is er!

De maand van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Heerlijke dagen om met familie, vrienden en kennissen lekker te eten, borrelen en bij elkaar te zijn.

Sinterklaas is net voorbij en volop heb ik genoten van de pepernoten, chocoladepepernoten, chocoladeletters en mijn persoonlijk favoriet MARSEPEIN! Als ik eenmaal begin zou ik mij bijna scheurbuik hieraan kunnen eten. En ik denk dat sommige. dit ook zouden doen. Bij mij is er alleen in het achterhoofd steeds een stemmetje dat roept “insuline, insuline, insuline”.
Dus na twee happen direct weer meten en insuline bolussen. 

Al dit lekkers is gelukkig voorbij, maar nu op naar Kerst! Kerstavond, 1e kerstdag, 2e kerstdag … Wat zal er op de menu’s staan.
En vlak hierna komt het eindejaarsfeest Oud en Nieuw er natuurlijk aan. Oliebollen, appelflappen en een glas champagne. Dit jaar vieren wij het bij ons thuis, dan kan ik zelf de hapjes in de gaten houden en weet ik wat ik aan koolhydraten eet.

December staat zo dus aardig in het teken van eten. Voor mij betekent dit ook nog eens extra opletten met wat ik eet, hoeveel ik eet en natuurlijk de bolus die ik hiervoor geef. Een maand die eigenlijk zorgt voor wat verstoring voor mijn bloedglucosewaardes.

Maar hé ... het is één maand in het jaar die in het teken staat van gezelligheid, lichtjes, warmte en leuke momenten. Op naar het nieuwe jaar waar we vanaf januari weer extra goed onszelf kunnen inregelen, controleren en in de gaten houden.

Lieve iedereen ... Hele fijne feestdagen, geniet ervan! En ga knallend het nieuwe jaar in! 


Gerelateerde blogberichten

Blog Ronnie's Dosis.jpg
03 februari 2020

5 manieren om diabetes management ‘simpeler’ te maken

Blog Debby - met een glimlach op de weegschaal.jpg
10 februari 2020

Met een glimlach op de weegschaal

RonnieBlogHoe20KGafviel.jpg
23 juli 2018

Hoe ik als type 1-diabeet 20 kilo vet verloor