Vakantie!

sandrakuin • 4 July 2017
shrine20170521-20695-1gpb6nu.JPG

Ik ga weer op vakantie! De reis is geboekt en de pret kan beginnen. Nou ja, pret? Ik duik in mijn bestanden om mijn vakantielijst te zoeken. Voor mij zijn dit drie pagina’s, voor mijn partner een halve.

Ik begin maar met alle reservespullen te verzamelen. Reservepomp aanvragen, tweede bloedmeter opzoeken, prikpen bestellen want de vorige reserve is gesneuveld. Even een bestelling plaatsten bij mijn hulpmiddelenleverancier. Ook gelijk maar pennaaldjes bestellen want voor het geval dat, ook maar een insulinepen meenemen.

Oké, dan nu de papieren. Douaneverklaring voor al mijn spullen is van september 2016 dus maar even een nieuwe aanvragen bij de diabetesverpleegkundige waar ik ook gelijk de sensoren laat aanvullen.  O, ja niet vergeten, de pijnmedicatie valt onder de opiumwet. Gauw naar de website van het CAK om een Schengenverklaring in te vullen. Uitprinten, ondertekenen door de huisarts. Inscannen en mailen maar weer. En dan door naar de apotheek om een medicijnenpaspoort op te halen.

Even kijken, heb ik alles? Pomp, meetapparaat, prikapparaat, inschietapparaat van sensor en infuusset, infuussetjes, reservoirs, bloedstrips, naaldjes voor prikken en pen, sensoren, insuline en de rest van mijn medicijnen. En dat alles keer 2…

Zo het handbagage koffertje zit weer vol! Alles afgevinkt op mijn lijst en nu op naar Schiphol.

Als ik door de controle ga word ik er meteen uitgepikt. Insulinepomp mevrouw? Jazeker, gelukkig herkennen ze deze inmiddels. Ik word gefouilleerd en dan zegt de douanier: ik ga even een swapje van uw pomp en meetapparatuur nemen? Een swapje? Van mijn pomp? Waarom? Nou om zeker te weten dat er insuline in zit! Ik denk bij mezelf wat dacht je dan, dat ik aan een heroïne infuus zit? Maar ik hou wijselijk mijn mond. Na een paar minuten krijg ik het verlossende antwoord, alles oké mevrouw, u mag doorlopen.

Zo de vakantie kan nu echt beginnen! Maar eerst bijkomen van de stress van het op vakantie gaan….