Diabetes Feels Good??

Nienke Nijhof • 14 April 2017
shrine20170404-13350-f385mc.jpg

Wat?! Diabetes Feels Good!? Nee, natuurlijk niet! Diabetes Feel Goods. Dat zijn diabetes accessoires, 'goods', die je een positief gevoel geven. En toevallig (of misschien iets minder toevallig) ook de naam van mijn onderneming. 

Want ik weet heus wel, na 10 jaar diabetes, dat diabetes echt geen pretje is. Het houdt je continu bezig; je voelt je regelmatig niet lekker door hypo's of hypers en het geeft vaak zorgen. Diabetes is gewoon echt niet leuk.

Turn your mess into your message

Maar ja, je hebt weinig te kiezen en ik heb er net als al die anderen wel gewoon mee te dealen... Dus kan ik daar ein-de-loos over door blijven zeuren, maar ik kan ook proberen er een positieve draai aan te geven! Turn your mess into your message! Dus tja... in dat geval... laten we die diabetes dan maar zo mooi mogelijk maken! Laat ik mijn ontwerperskwaliteiten inzetten en mooie accessoires, leuke producten en handige hebbedingen aanbieden aan al die anderen met diabetes. 

Pimp je pomp

Dus zo begon ik een paar jaar geleden met het pimpen van mijn insulinepomp (een Omnipod). Dat nieuwe apparaat was zó handig, maar ook zó lelijk. Je draagt het wel 24 uur per dag op je lichaam. Kan dat dan niet wat mooier? Wel dus! Zodoende begon ik met het maken van covers om mijn pomp te pimpen. Daarmee werd mijn pomp persoonlijk en voor mij bijna een sieraad (die leuk matchte bij mijn bikini ;-)). 

Weg met dat zwarte vod

En dat lelijke zwarte 'vod' dat je bij je bloedglucosemeter krijgt. Dat kan toch ook wel anders? Daarom ging ik op zoek naar alternatieve diabetestasjes, die handiger en vooral fraaier zijn. Tasjes waar je je niet voor hoeft te schamen, die je met trots tevoorschijn tovert. En dat doe je nogal eens op een dag! Hoe gaaf is het als je daar dan een complimentje over krijgt? 

Positief gevoel

Zo ontstond het idee voor Diabetes Feel Goods. Een plek waar je terecht kan voor allerlei producten voor diabetes, waar je blij van wordt. Zodat je het wat persoonlijker en leuker kan maken. Zodat je je niet hoeft te schamen, maar trots kunt zijn dat je dit toch maar even doet allemaal! 

De producten uit mijn webshop zie ik als een cadeautje, dat je jezelf af en toe mag gunnen. Je doet elke dag zo hard je best doet om die bloedsuikers zo mooi mogelijk te houden, dan verdien je wel eens iets leuks. Want: 

Diabetes isn't fun, but we can have some fun with it!