Header podcast aflevering 3 - Maarten de Guyter.jpg

Podcast High on Insulin afl 3 | Maarten de Gruyter - Ondernemen

''Zie ik een kans? Dan grijp ik die. Ik stel niets meer uit'' Maarten de Gruyter is vastgoedondernemer bij Boelens en de Gruyter, oud-voorzitter van FC Den Bosch en voor altijd trouw supporter van de club. Daarnaast heeft hij in 2006 Stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) opgericht. Deze stichting gaat de strijd aan tegen diabetes type 1. Het doel van DON is om diabetes type 1 te genezen en daaropvolgend de stichting op te heffen. Voor deze strijd is recent een laboratorium in het Hubrecht instituut naar Maarten vernoemd. Een welverdiende onderscheiding voor zijn levensmissie. Tijdens ons gesprek bespreken we hoe hij zijn stichting zo ver heeft gebracht, waarmee hij de vraag van mijn vorige gast Lennart Michels beantwoord.

Daarnaast bespreken we onderwerpen over de invloed van diabetes op zijn gezin, ondernemerschap, (awkward) business meetings en de rol van farmaceutische bedrijven in de zoektocht naar genezing. Voeren farmaceuten op een moreel juiste manier hun bedrijf en zijn zij hiertoe verplicht? Ook politiek wordt niet gemeden. Voorzichtig wordt zelfs gesproken over Maarten z'n politieke ambities. Dit is nog maar een tipje van de sluier. Dus ik raad je aan gauw te luisteren naar een bewogen en bevlogen gesprek!

> Luister ook de eerste aflevering van de podcast met Tim Biemans en de tweede aflevering over het thema avontuur met Lennart Michels.


Gerelateerde blogberichten

15 juli 2020

De mentale impact van diabetes | Diabetes TV | Aflevering 22

Gedicht Suikerkontje - Geef je ziekte maar aan mij.jpg
31 juli 2020

Geef je ziekte maar aan mij...

Header podcast aflevering 6.jpg
24 augustus 2020

Podcast High on Insulin afl 6 | Wouter Tullenaar - Studeren met Diabetes