Een zomerse zondagochtend

Annemarie Balk • 18 October 2019
Blog Annemarie - Een zomerse zondagochtend 1400 x 660 px.jpg

De familie is nog onder zeil. Samen met de hond ga ik wandelen in het bos. Op dit tijdstip is het nog lekker koel en rustig. Ik heb al ontbeten. Klaar voor vertrek. Bij aankomst op de parkeerplaats kijk ik nog even voor de zekerheid of ik hoog genoeg sta. Het valt me tegen, ik neem nog iets te eten uit mijn tas. Er staan nog niet veel auto’s, toch ga ik het bos in. Bij het eerste bankje, voordat het pad omhoog gaat, check ik nog eens. Ik wil er zeker van zijn dat ik goed sta. Helaas, ik zak verder.

De hond loopt vrij rond en volgt ieder spoor. Ik ga er bij zitten en neem nog wat te eten. Ik laat mijn humeur niet verpesten, het is hier schitterend op dit tijdstip. Een paar minuten later kijk ik nog een keer, ik blijf zakken. Voor de zekerheid begin ik ook aan de druivensuikers, ik wil die opkomende hypo voorblijven.

Ondanks het vroege tijdstip passeren al verschillende baasjes met hun hond. Ik groet ze vanaf het bankje. Ik mag niet boos, gefrustreerd of teleurgesteld zijn, het heeft geen enkele zin. Ik blijf positief, ik mag zo ook aan de wandel. Ik check nog niet, ik wil zeker zijn van een stijging op mijn meter. Nog even wachten. De hond amuseert zich prima. Ook mij vergeet hij niet, af en toe rent hij langs, springt even op en speelt weer verder.

Als diabeet moet ik beschikken over veel geduld en is het een kunst om mezelf niet gek te laten maken door de omstandigheden waarin ik op de verkeerde momenten soms verkeer. Ik kijk opnieuw, ik stijg. Als ik eindelijk vertrouw op mijn suikers en aan onze wandeling kan beginnen, is de lol er bij mij helaas toch af en de hond doodmoe van het ravotten. De mensen die wel een ronde hebben gelopen knikken bij het verlaten van het bos nietsvermoedend gedag. Ik glimlach netjes terug. 

Lees ook Annemaries eerdere blog: Tas vergeten.