Blog Jonna - automatische piloot 1400 x 660 px.jpg

Automatische piloot

De vakantie staat op het punt te beginnen. Daar hoort natuurlijk de voorpret bij die dit met zich meebrengt. Dagen aftellen, spullen pakken en anekdotes van eerdere vakanties aanhalen, maar ook de minder fijne vakantieperikelen. Die keer dat dat de tent wegstroomde in de regen, dat het hotel vooral een luxe resort was voor zespotigen of dat de vakantie op een cruiseschip toch minder romantisch werd dan voorgesteld door zeeziekte.

Zo haalde ik laatst mijn allerergste vliegreis aan. Ik zou, in mijn eentje, in december naar Australië vliegen. Warmer en verder weg kon niet, wat de pret alleen maar groter maakte. Ik zag een beetje op tegen de lange reis, maar ik had al vaker op allerlei mogelijke manieren alleen gereisd. Wat kon er misgaan? Turbulentie 24 uur lang? Welnee, dat bleek allemaal wel mee te vallen. Dat het hotel dat ik geboekt had 10 minuten voor vertrek aangaf dat mijn kamer geannuleerd was? Ook dat werd opgelost door iemand aan het thuisfront.

Het zorgde wel voor de nodige onzekerheid. Dat het vliegtuig vertraagd was en ik me druk begon te maken of ik de overstap wel zou halen hielp ook niet mee. Tussen het gestress door vergat ik niet mijn Lantus te spuiten, zodat mijn bloedsuikers goed geregeld zouden zijn ondanks het tijdsverschil. Wat ik wel vergat: de deur van de WC op slot doen, waardoor iemand mij al spuitend aantrof. Net op dat moment werd er omgeroepen dat mijn vlucht direct ging boarden. Ook dat nog.

Toen ik eenmaal op mijn stoel van de vlucht geïnstalleerd was en het vliegtuig op de baan stond om op te stijgen, realiseerde ik me dat ik er wel aan had gedacht om insuline te spuiten maar niet om mijn insuline en prikspullen mee te nemen, het vliegtuig in. Nee geen turbulentie, maar deze gedachte zorgde voor de ergste take-off in mijn leven. Na 20 minuten pure paniek bleek mijn automatische piloot gelukkig te zijn ingeschakeld; de insuline zat toch in mijn handbagage.


Gerelateerde blogberichten

03 december 2019

Oppas-app van D-Support | Diabetes TV | Aflevering 19

29 november 2019

Vlog: Familie & Diabetes

Header podcast - diabetestype1.jpg
13 november 2019

Luister de eerste podcast 'High on insulin'