Blog Suikerkontje - Bloggersmeeting 1400 x 660 px.jpg

Type 1 verbindt

Twee weken terug ging ik naar de bloggersmeeting van het Diabetes Fonds en deden we een workshop 'phoneografy', fotografie met je smartphone. In Amersfoort, of all places. Maar wat ben ik blij dat ik ben gegaan!

Want ik had zo makkelijk kunnen zeggen dat ik niet kon... Niet omdat ik daadwerkelijk niet kon, maar omdat ik zoiets niet zo snel durf. Omdat ik paniek voel bij de gedachte van alleen reizen, bij de gedachte van drukte op het station of dat mijn gezin ergens anders zou zijn als ik. Er konden onderweg wel een miljoen dingen gebeuren met mij of thuis met mijn man of de jongens. M'n stoornisje, zoals ik mijn PTSS vaak noem, kwam weer naar boven. Easy way out; zal ik dan toch maar gewoon thuis blijven?! 

Nou... Nee dus! Ik ben gegaan en wat een opluchting was het. Ik vond het zoeven in de trein heerlijk, net zo heerlijk als vroeger, toen ik elke zomer met mijn moeder 3 dagen ging treinen door het hele land. Wat voelde ik mij zelfverzekerd toen ik rechtstreeks naar de juiste trein liep en mij niet liet weerhouden door de mensenmassa. Ik voelde de hele reis geen angst, geen paniek, maar mijn gevoel kwam verdacht veel in de buurt van rust! Ik kan dit.

Ik was uiteraard niet de enige blogger die uitgenodigd was. Zo was er een vrolijke jonge vrouw met type 1, die mij wat kon vertellen over hoe het is om als kind zijnde diabetes type 1 te hebben en hoe zij in haar tienerjaren zich steeds meer bewust werd van het verdriet en de zorgen die haar ouders hadden. Maar ze weet ook dat ze met alle liefde voor haar hebben gezorgd en haar zo nu en dan nog wel eens overeind moeten helpen. Dat is, naar mijn idee, het belangrijkste. Ik kan alleen maar hopen dat Milan dat later ook zo voelt. Dat, hoeveel slaap we ook gemist hebben, hoeveel feestjes er ook verpest zijn, hoeveel zorgen en verdriet we ook hebben, hij onze liefde door alle ellende, wat type 1 soms met zich meebrengt, heen voelt!

'Type 1 verbindt', appte ik naar een moeder (van een kind met type 1) die er ook was, toen wij beiden in onze trein terug naar huis zaten. Zo voelde het, terwijl ik haar en de andere aanwezigen aan het eind van de avond krap 3 uur kende. We hadden aan een half woord genoeg, hebben wat van elkaar geleerd en konden goed lachen met z'n allen. Daar hou ik van!

Liefs, 
Suikerkontje.

Blogger @Suikerkontje was bij onze bloggersmeeting van 18 juni. Ze schreef op haar Facebook-pagina deze mooie blog over wat deze meeting voor haar betekende en we wilden 'm jullie niet onthouden. Wil je ook in gesprek met anderen die ook diabetes type 1 hebben of iemand in hun omgeving, open dan gerust een nieuw gesprek met jouw verhaal of vraag. Bedankt voor het delen van deze blog, Simone!


Gerelateerde blogberichten

21 oktober 2019

Julia: "Als ik insuline spuit op school, word ik wel eens raar aangekeken."

09 augustus 2019

DRiabetesvlog #6 - Daniël & Rosalie gaan collecteren

Blog Suzan - Glurende vrachtwagenchauffer 1400 x 660 px.jpg
15 juli 2019

Het verhaal van de diabeet en de glurende vrachtwagenchauffeur