down20161221-6118-lonmis.jpg

Sporten met diabetes type 1

Met diabetes type 1 is het zeker goed om te sporten. Het is goed voor je conditie, je gewicht en het werkt tegen stress.

Beweging is heel belangrijk bij de behandeling van diabetes type 1. Je voelt je fitter en het houdt je op gewicht. Bovendien helpt bewegen tegen stress, dat is belangrijk want stress ontregelt de bloedsuikerspiegel. Begin 2017 kwamen er officiële richtlijnen en adviezen voor sporten met diabetes type 1.

Voorzichtig met duursporten

Als je insuline spuit, moet je wel voorzichtig zijn bij heel zware inspanningen, zoals duursporten als marathonlopen en wielrennen. Je bloedsuiker kan daarbij namelijk plotseling extreem stijgen of dalen.

Er zijn topsporters met diabetes, dus het kan absoluut. Goede regulering en adviezen van een arts zijn dan wel nodig. Bekijk ook hier de ervaringen en tips van een sporter. Ook kun je voor advies over sporten met diabetes terecht bij de Bas van de Goor Foundation.

Het is wel extra opletten met sporten waarbij een levensgevaarlijke situatie kan ontstaan bij een plotselinge hypo, dus een aanval van te lage bloedsuiker. Zoals duiken, wat overigens prima kan als je rekening houdt met de eisen en tips.


Gesprekken over dit artikel (0)


Start gesprek

Gerelateerde bibliotheekartikelen