Event iconAgenda

Voor jouw gemak biedt deze agenda een compleet overzicht van acties en evenementen rond diabetes type 1 in Nederland. Wil je zelf een actie starten om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, klik dan op de knop 'Maak een actie aan'.


november 2019

03
nov

WeRun2ChangeDiabetes challenge (BvdGF)

New York
Altijd al eens een marathon willen rennen? Wat is er dan mooier dan je daarmee in te zetten voor een ander? Voor kinderen met diabetes type 1. Dat kan! Ga met de bas van de Goor Foundation mee rennen door de straten van New York...
https://www.bvdgf.org/actie/21677/

11
nov

Themabijeenkomst: nieuwe ontwikkelingen in de diabeteszorg (DVN)

Roermond
Volg jij de nieuwe ontwikkelingen over diabetes ook op de voet? Nieuwe pompen, pijnloze meetmethodes, onderzoeken naar genezing, andere technieken voor behandeling.
https://www.dvn.nl/wat-is-er-te-doen/activiteit/themabijeenkomst-nieuwe-ontwikkelingen-in-de-diabeteszorg

13
nov

Diabetes type 1 Bijeenkomst (Diabetes Fonds / DVN)

Amersfoort
Zet alvast de avond van 13 november in je agenda. Meer informatie over aanmelden en de sprekers lees je hier zodra die bekend zijn.
https://www.diabetesfonds.nl/wat-we-doen/bijeenkomsten

14
nov

PEAK; Type 1 diabetes en sport zorgverleners symposium (JDRF)

Apeldoorn
Type 1 diabetespatiënten en hun ouders vragen vaak om adviezen over sporten met diabetes. Sport blijkt een uitstekend middel om je bloedglucosewaarden beter te managen, maar dat vraagt wel de nodige kennis. De onderwerpen die tijdens dit PEAK (Performance in Exercise and Knowledge) symposium aan bod komen variëren van de rol van voeding om te sporten, het gebruik van de nieuwste technologieën, hoe maak je een start om in beweging te komen en hoe organiseer je steun uit je omgeving?
https://www.jdrf.nl/event/save-the-date-peak-type-1-diabetes-en-sport-zorgverleners-symposium/

14
nov

Wereld Diabetes Dag Congres (BvdGF)

Apeldoorn
Op deze dag organiseren JDRF en BvdGF samen een PEAK (Performance in Exercise and Knowledge) Symposium in Apeldoorn. Zoals u van ons gewend bent staat de dag in het teken van sporten en bewegen met diabetes type 1. Overdag krijgen zorgverleners de laatste wetenschappelijk inzichten op dit gebied, plus praktische handreikingen om de volgende dag al mee aan de slag te kunnen. In de avond nodigen we mensen met diabetes uit om hun kennis te komen vergroten en ervaringen uit te wisselen met elkaar en met (ervarings)deskundigen.
https://www.bvdgf.org/actie/26712/

14
nov

'Gelukkig zijn met je diabetes'; hoe doe je dat? (DVN)

Breda
Laat je deze avond inspireren over hoe om te gaan met je diabetes. 'Een rustige brein is ook een medicijn' is het motto van deze inspirerende avond die wordt gegeven door vitaliteitscoaches Mariëlle Kunst en Francette Boons. Naast voeding en beweging is ons brein de motor waar alles om draait.
https://www.dvn.nl/wat-is-er-te-doen/activiteit/gelukkig-zijn-met-je-diabetes-hoe-doe-je-dat

19
nov

Informatiebijeenkomst over nierfalen (DVN)

Emmen
Door je diabetes kunnen je nieren minder goed gaan werken. Wil je nierbeschadiging voorkomen of uitstellen? Het helpt om te weten wat je nieren in je lijf doen en wat de invloed van je diabetes op je nieren is.
https://www.dvn.nl/wat-is-er-te-doen/activiteit/informatiebijeenkomst-over-nierfalen

29
nov

Gezinsweekend (Bas van de Goor Foundation)

Lierop
Een weekend lang krijgt het hele gezin diabetes. Zo werken we aan begrip voor elkaar en meer kennis over diabetes binnen het gezin. Natuurlijk doen we veel sportieve dingen. Benieuwd hoe jouw vader een hypo tijdens het sporten oplost....?
https://www.bvdgf.org/actie/21532/

Geen verdere agenda items