Agenda

Voor jouw gemak biedt deze agenda een compleet overzicht van acties en evenementen rond diabetes type 1 in Nederland. Wil je zelf een actie starten om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, klik dan op de knop 'Maak een actie aan'.


juni 2021

21
jun

Webinar over diabetes en vakantie (DVN)

Online
Diabetesvereniging Nederland organiseert regelmatig webinars en trainingen over zaken die je als mens met diabetes aangaat. Het webinar van 21 juni gaat over de combinatie van vakantie en diabetes. Van vreemde gerechten tot hoe overbrug je tijdsverschillen? Waar moet je aan denken als je naar een warm land gaat of juist naar een koude bestemming reist? DVN geeft je informatie en tips voor een zorgeloze(re) vakantie met diabetes.
www.dvn.nl/wat-is-er-te-doen/activiteit/webinar-over-diabetes-en-vakantie

29
jun

BACK ON TRACK (online) Acceptatie en diabetes (BvdGF)

Online
Op dinsdag 29 juni gaat de Back on Track avond over acceptatie en diabetes. Diabetes heb je 24/7. En dat brengt de nodige verantwoordelijkheid en discipline met zich mee. Maar wat als je het feit dat je diabetes hebt eigenlijk nog helemaal niet hebt geaccepteerd? Of misschien denkt dat sport nou eenmaal niet voor jou weggelegd is omdat je diabetes hebt? Samen maken we er een interactieve avond van, gaan we in gesprek en delen we onze ervaringen naar aanleiding van deze onderwerpen met elkaar.
www.bvdgf.org/event/back-on-track-acceptatie-diabetes

30
jun

Webinar over Diabetes en mentale fitheid (DVN)

Online
Op 30 juni organiseert Diabetesvereniging Nederland een webinar over diabetes en mentale fitheid. Diabetes is een complexe aandoening met grote kans op complicaties. Diabetes heb je ook niet alleen, al jouw naasten worden op een of andere wijze geconfronteerd met de gevolgen van jouw diabetes. Dat alles kan een zware claim hebben op jouw mentale fitheid. En tegelijkertijd heeft bijvoorbeeld stress ook weer invloed op je diabetes. Wil je meer weten over de combinatie diabetes en mentale fitheid, de wisselwerking hiervan en wat je zelf kunt doen? Kom naar dit webinar met als sprekers professor dr. Frank Snoek en Pauline Lorier.
www.dvn.nl/wat-is-er-te-doen/activiteit/webinar-over-diabetes-en-mentale-fitheid

juli 2021

Deze maand zijn er (nog) geen agenda items ingepland.