Diabetes type 1 community

Welkom op diabetestype1.nl, een community speciaal voor iedereen die met diabetes type 1 te maken heeft. Een onafhankelijke plek met betrouwbare informatie over diabetes type 1. Hier vind je het laatste nieuws en actuele onderzoeken, toegelicht door onze diabetes type 1 experts. Lees ook persoonlijke tips en verhalen in de blogs, stel vragen en deel ervaringen in gesprekken. Maak eenvoudig een account aan en praat mee.

diabetestype1.nl is een initiatief van:


Ook meepraten in Gesprekken? Of de inhoud van deze website personaliseren op basis van jouw interesses?

diabetes type 1 forum

Gesprekken

Ruim 100.000 Nederlanders leven 24/7 met diabetes type 1. Deel je kennis en ervaringen en leer van elkaar. Stel vragen aan anderen, geef je mening en ga in gesprek!
NAAR DE GESPREKKEN >
BEGIN EEN GESPREK >

Pijn aan voeten zonder neurologische oorzaak

Thema: Complicaties
laaste update: 18 minuten geleden

Maandelijkse meetup

Thema: Dagelijks leven
laaste update: ongeveer een uur geleden

Oproep voor Type1 diabeten en partners om af te spreken in Amsterdam

Thema: Dagelijks leven
laaste update: ongeveer een uur geleden

Compenseren jullie voor de vertraging die diabetes je oplevert?

Thema: Dagelijks leven
laaste update: ongeveer 4 uur geleden

Contact met DT1 en insulinevrij

Thema: Dagelijks leven
laaste update: ongeveer 4 uur geleden

Blijf op de hoogte

Wil je eenmaal per twee weken per e-mail een overzicht van de meest interessante artikelen en meest besproken onderwerpen ontvangen? Gebaseerd op jouw interesses? Maak dan een account aan en abonneer je!Diabetes type 1 experts

Experts

Bekijk waar onderzoekers wereldwijd aan werken op het gebied van diabetes type 1. Begrijpelijk samengevat en in perspectief gezet door de redactie.

BEKIJK HUN BLOGS >

Profielfoto Paul de Vos

Paul de Vos

Professor

Prof. Paul de Vos van het UMC Groningen vormt nieuwe insulineproducerende cellen uit stamcellen. Hij onderzoekt hoe de eilandjes het beste verpakt kunnen worden om ze te beschermen tegen de afweer.

Profielfoto Maartje de Wit

Maartje de Wit

Psycholoog/onderzoeker

Psycholoog Maartje de Wit van het VUMC onderzoekt hoe pubers, jongeren en jongvolwassenen omgaan met de zorg om hun diabetes. Zij richt zich ook op de rol van ouders.

Profielfoto Henk Jan Aanstoot

Henk Jan Aanstoot

Kinderarts

Kinderarts Henk-Jan Aanstoot van Diabeter is sterk betrokken bij de zorg voor kinderen en jongeren met diabetes. Hij onderzoekt hoe de zorg meer op maat kan.

Profielfoto Giesje Nefs

Giesje Nefs

Psycholoog/onderzoeker

Psycholoog Giesje Nefs van het Diabeter, Tilburg University en het Radboudumc onderzoekt emotionele problemen bij kinderen en jongeren, zij betrekt hierbij ook de ouders.

Profielfoto Bastiaan de Galan

Bastiaan de Galan

Internist/onderzoeker

Internist Bastiaan de Galan van het Radboudumc is gespecialiseerd in hypo’s en wil weten hoe het komt dat sommige mensen hypo’s niet voelen aankomen.